Utforska världens kök

Goda och snabblagade recept

Med vår kokbok kan du resa till en ny världsdel varje dag – utan att lämna ditt hem. Åk till Honolulu och sätt tänderna i HelloFreshs poké bowl. Eller stanna hemma i de svenska skogarna och njut av ett klassiskt recept med köttbullar. Du bestämmer.

Populära recept

Våra högst rankade och mest omtyckta recept

Alla våra recept

5 saker att tänka på i köket

Oavsett om du lagar mormors gamla recept för chili con carne eller improviserar med en festlig pasta finns det några några saker som kan göra maten godare. Här är några tips som du kan använda för alla recept, oavsett om du lagar en snabb carbonara eller förhöjer vardagen med en mör ryggbiff.

1. Smaka hela tiden av: Smaka alltid av när du tillsätter grundläggande kryddor som salt, socker eller peppar. En bra tumregel för alla salta recept är att hiva i en nypa salt varje gång du lägger till nya ingredienser.

2. Torra och färska örter: Tillsätt torra örter i början och färska örter i slutet. Torra örter tar ett tag att utveckla sin smak i en maträtt medan färska örter smakar bäst som de är, så tillsätt dem i slutet eller efter tillagningen.

3. Förbered innan du börjar: Du gör klokt i att rengöra arbetsytor, hacka det som ska hackas och mäta upp det som behöver mätas upp innan du skriver till verket med din festmåltid. Förvara dina förberedda ingredienser i olika skålar så att du enkelt kan nå dem utan att behöva avbryta mitt i matlagningen och tappa flowet.

4. Ge en djupare smak: Om maten smakar lite platt kan du spetsa receptet med lite citronsaft eller ett stänk vinäger. Syrligheten kommer att ge djup till din måltid.

5. Följ inte alltid receptet: Allas ugnar, spisar och köksmaskiner är olika. Om ett recept säger att du ska koka något i 20 minuter bör du hela tiden tänka på hur det ska se eller lukta och använda det som riktmärke.

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1359 kr