topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk lax

Toskansk lax

med spenat- och ricottasås och kokt potatis

Ikväll går den kulinariska resan till Italien, och vi frestar med lax som den serveras i Toscana. Vi steker lax til perfektion, kokar potatis och blandar med smör. Så server vi lax och potatis med en fantastisk spenat- och ricottasås med tomat, vitlök och ost.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

3

Tomat

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Lök

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

400

Småpotatis

Ingår inte i din leverans

1.5

Vatten (steg 4)

½

Smör (steg 1)

½

Salt (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2702 kJ
Fett33.2 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater42.8 g
varav socker10 g
Protein39.8 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Blanda med smör [1/2 msk | 1 msk] och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen. 

Stek lax
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax försiktigt med lite hushållspapper och krydda den med en nypa salt.

Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min.

Vänd den och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten. 

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Finhacka lök. 

Skölj spenat.

Förbered sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 3-4 min.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.

Vispa ihop vatten [11/2 dl | 3 dl], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och grönsaksbuljong i en kanna tills klumpfri. Rör i mixen i stekpannan och sjud i 2 min.

Laga sås
5

Rör i ricotta, ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk ] och en generös nypa peppar i stekpannan.

Tillsätt tomat och spenat och sjud i 2-3 min, tills såsen tjocknat.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sås på tallrikar.

Toppa med lax och servera med potatis.