
En värmande soppa är precis vad vi är sugna på när kvällarna blir kyligare. Den här lättlagade varianten är fullproppad med goda rotfrukter och klassiska köttbullar som fått puttra i en smakrik kycklingfond. Vi serverar kvällens middag med gremolata på färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskfärs
50 g
Grönkål, skuren
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
10 g
Kycklingfond
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Potatis
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
½ msk
Olja till stekning
8 dl
Vatten till soppa
1 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Salt till gremolata

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek grönkål i 1 min, tills den mjuknar och blir ljust grön. Lägg över i en liten skål.
Blanda färs, ägg, ströbröd, senap, hälften av grönkålen, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Finhacka lök.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Skala och tärna potatis och rotselleri i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i samma kastrull på medelhög värme.
Stek rotfrukter i 1–2 min, eller tills de mjuknat.
Tillsätt vatten, kycklingfond och sojasås och koka upp.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och tillsätt dem till kastrullen en i taget.
Sänk till medelvärme och sjud i 6–8 min.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka persilja och vitlök.
Blanda persilja, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Tillsätt resterande grönkål till soppan när köttbullarna är färdiga.

Lägg upp soppa och köttbullar i skålar och toppa med gremolata.