Utforska nya rätter med butternutpumpa

Butternutpumpan är en mångsidig grönsak som skapar djup smak och textur till dina rätter. Med sin milda och söta smak är butternutpumpan perfekt för att skapa allt från soppor och grytor till pajer och olika pastarätter. Ta en titt på våra recept nedan!

Se våra bästa vegetariska recept

Möt den mångsidiga butternutpumpan

Inspireras av denna goda grönsak

Butternutpumpan är en populär och mångsidig grönsak som kan användas på många olika sätt i köket. Med sin milda smak passar den i många olika rätter och kan ta din middag till nästa nivå. När pumpan dessutom tillagas, till exempel rostad i ugnen med lite olivolja, salt och peppar eller i soppor så får pumpan en viss sötma och karaktär som är helt fantastisk, antingen som tillbehör eller i centrum av en rätt.

När du väljer en butternutpumpa ska du leta efter en pumpa med jämn och fast yta utan mjuka fläckar eller märken. Den ska också kännas tung för sin storlek. Undvik pumpor med sprickor eller skador. En färsk och mogen butternutpumpa kommer att ge dina rätter en fantastisk smak och textur. Den mättar dessutom och ger djup åt olika rätter. Förberedelse av butternutpumpan är enkel och kräver bara några grundläggande steg.

Börja med att skala pumpans skal med en skarp kniv eller grönsaksskalare. Dela sedan pumpans längd i hälften och skrapa bort fröna med en sked. Skär pumpaköttet i kuber eller skivor enligt receptets krav. Butternutpumpan är nu redo att användas i dina favoritrecept!

Testa några av våra goda recept med butternutpumpa

Med sin mångsidighet kan butternutpumpa användas i en mängd olika recept för att skapa smakrika och tillfredsställande måltider. Vi har ett flertal recept som säkerligen kan få dina smaklökar att dansa runt i köket där hemma. Ett recept som smakar fantastiskt som dessutom innehåller mindre än 650 kalorier per portion är vårt recept på smörstekt gnocchi med rostad butternutpumpa, grönkål och hasselnötter. En annan fantastisk rätt är vår goda risotto på butternutpumpa med rucola och pinjenöts-pangrattato som dessutom är vegetarisk och passar alla möjliga middagsbord med sin goda smak och textur.

Gillar du sallader så kan vi också rekommendera vår italienska panzanellasallad med rostad butternutpumpa och mjukkokt ägg. En riktig höjdarrätt när du är sugen på en god och krispig sallad som är mättande och med goda ingredienser och textur.

När du lagar ett recept från HelloFresh så har du en god överblick över ingredienserna och alla steg i matlagningen med våra steg-för-steg recept. Vi är här för att hjälpa dig att lyckas i köket och göra matlagningen lite enklare.

4 snabba om butternutpumpa och dess användningsområden

Varför är butternutpumpan så populär?

Det finns många anledningar till dess popularitet men några av anledningarna är dess milda och söta smak, samt sin mångsidighet i köket. Den är dessutom prisvärd under säsong och kan användas i allt från soppor och grytor till pajer och pasta, vilket gör den till en favorit bland många hemmakockar.

Går butternutpumpan att äta rå?

Ja, du kan äta rå butternutpumpa, men det är inte något vi rekommenderar eftersom den har en hård och tuff textur samt en bitter smak när den är rå. När du tillagar butternutpumpan så mjuknar den och dess smak och struktur förbättras avsevärt. Att tillaga butternutpumpan gör också att dess näringsämne är lättare att smälta och absorberas för kroppen, vilket gör den mer lämplig och lättare att konsumera.

Vilka näringsämnen finns i butternutpumpan och vilka hälsofördelar har den?

Butternutpumpan är en näringsrik grönsak som är rik på flera olika vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den innehåller bland annat vitamin A, C och E, samt kalium och magnesium. Dessa näringsämnen är alla viktiga för kroppen och flertalet funktioner som gör att din kropp mår bra.

Hur kan jag göra en butternutpumpasoppa krämig utan att använda grädde?

För att göra en krämig butternutpumpasoppa utan att använda grädde, kan du tillsätta kokosmjölk eller mandelmjölk istället. Kokosmjölk ger en rik och krämig konsistens till soppan medan mandelmjölk ger en lättare och nötigare smak. Du kan också tillsätta potatis eller blomkål för att soppan ska bli lite tjockare och göra den krämigare utan att behöva använda grädde.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt