De bästa broccoli-recepten och maträtterna

Broccoli är en nyttig och god ingrediens som passar perfekt i många olika maträtter. Spana in våra recept med broccoli och börja laga utsökta och nyttiga middagar på nolltid.

Se våra bästa vegetariska recept

Varför är grönsaker bra för kroppen?

Broccoli är en korsblommig grönsak som ofta klassas som en superfood
Med höga halter av nyttiga näringsämnen som bland annat fiber, vitamin C, vitamin K, järn och kalium är broccoli en grönsak som hjälper kroppen att förebygga hjärtsjukdomar och hålla blodtrycket på en hälsosam nivå. Broccoli har dessutom ett väldigt lågt kaloriinnehåll, vilket gör att du kan äta hur mycket du vill utan att påverka din lågkalori-diet.

Precis som många andra grönsaker kan broccoli tillagas på flera olika sätt. Du kan koka, ugnsrosta, ångkoka och steka den. Broccoli går även att kombinera med olika kryddor för att höja smakupplevelsen ytterligare. Broccolisoppa, pastasås med broccoli och stekta broccolibitar är några av de mest populära maträtterna med broccoli som huvudingrediens.

Broccoli - Vanliga frågor

Hur tillagar jag broccoli?

Broccoli är en väldigt mångsidig ingrediens som går att tillaga på flera olika sätt. Du kan till exempel steka, ugnsrosta och koka broccoli.

Hur länge ska jag koka broccoli?

Broccoli kokas oftast i 2-3 minuter. Men koktiden kan variera beroende på hur stora bitar broccoli du kokar och hur mycket tuggmotstånd du vill ha.

Kan jag äta rå broccoli?

Ja, broccoli kan med fördel ätas rå eller blancherad.

Hur förvarar jag broccoli på bästa sätt?

Broccoli bör förvaras i kylen. För att hålla broccolin fräsch längre bör den förvaras i en halvöppen eller ihålig behållare som låter luft passera genom den.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt