Pannstekta koftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta koftas

Pannstekta koftas

med tomatbulgur och vispad ostdressing

Ikväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är bulgur som kokas med tomatpuré och blandas med citronjuice. Vi serverar våra härliga koftas med en fräsch sallad med gurka och tomat, och en krämig ostdressing.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Blandfärs

1

Vitlöksklyfta

4

Panamat

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Gurka

2

Tomat

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Tomatpuré

1

Citron

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

1

Socker (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)790 kcal
Energi (kJ)3306 kJ
Fett44.43 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater47.26 g
varav socker13.6 g
Protein42.84 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], kycklingbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [21/2 dl | 5 dl] och bulgur, och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 10 min eller tills vattnet är absorberat.

Forma koftas
2

Riv eller pressa vitlök fint. Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], panko [½ paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar. Forma färsen till 6 cm långa och 2,5 cm breda koftas (3 per person) och placera på en tallrik.

 

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt koftas och stek, vänd regelbundet, i 2-3 min eller tills de har fått färg. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda ostdressing
4

Skär citron i klyftor. Pressa citronjuice [1 msk | 2 msk] i en skål. Tillsätt yoghurt och smulad salladsost. Mosa salladsost med en gaffel, tillsätt vatten [1 msk | 2 msk] och vispa i 2 min. Smaksätt färdig bulgur med citronjuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

 

Förbered grönsaker
5

Skär tomat i 2 cm breda klyftor. Skiva gurka tunt. Blanda gurka, tomat, en nypa salt och en skvätt olivolja i en skål.

 

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med koftas och sallad. Servera med ostdressing.