
Krebinetter är äkta ”hyggemat” från vårt grannland och kan beskrivas som en typ av pannbiff gjord på fläskkött. I dagens recept serverar vi dem med persiljesås, som också är en klassiker i det danska köket. Vi kokar också dillpotatis med smör och gör en fräsch sallad med morot, äpple och spenat.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Dill
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Äpple
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Finhacka dill.
Häll av vattnet och blanda potatis med smör [1 msk | 2 msk], dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i kastrullen.
Sätt åt sidan under lock.

Lägg panko i en djup tallrik.
Blanda färs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Forma färs till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Vänd i panko och ställ åt sidan på en tallrik.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skölj spenat.
Blanda äpple, morot, spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek krebinetter i 4–5 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, finhacka persilja.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa peppar och persilja.
Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Lägg upp krebinetter, potatis, sallad och sås på tallrikar.