De bästa recepten och maträtterna med blomkål
Blomkål är en stor, gräddfärgad, korsblommig grönsak som är nära släkt med broccoli. Det är en populär ingrediens bland vegetarianer och de som försöker hålla sitt kaloriintag lågt. Upptäck de godaste blomkåls-recepten hos HelloFresh.
Recept med blomkål från HelloFresh
Se våra bästa vegetariska recept
Recept med blomkål för vegetarianer
Recept med blomkål för vegetarianer
Enkla recept med blomkål
Enkla recept med blomkål
Alla recept med blomkål
Alla recept med blomkål
Lär känna blomkål

Blomkål är proppfullt av kraftfulla fytonäringsämnen och antioxidanter, såsom kolin. Vissa ser grönsaken som en superfood och dess höga fiberinnehåll är också utmärkt för att stödja en hälsosam matsmältning.
Med sina tidigaste rötter i Cypern är blomkålen idag tillgänglig i fyra olika färger: den traditionella gräddvita versionen, samt i orange, lila och grön. Den gröna varianten har också samma klorofyllhalt som broccoli. Det fasta, vita blomkålshuvudet som man äter är egentligen ett kluster av omogna blommor.

Om du vill att blomkålen ska behålla så många vitaminer som möjligt under tillagning är det bäst att ångkoka eller grilla grönsaken.
Kasta inte bladen och stjälkarna, då de också går att äta och innehåller mängder av nyttiga vitaminer och näringsämnen. Testa att ha med dessa gröna delar i en soppa som du mixar tills den är helt slät. Detta gör att soppan innehåller extra mycket fibrer och får en annan textur.
Vad kan jag laga med blomkål?

Du som vill äta mat med lågt kaloriinnehåll bör se blomkålen som din bästa vän. Finhackad blomkål kan ersätta ris i alla möjliga rätter. Släng ner grovt hackad blomkål i en köksmaskin med ett rivjärn och koka precis som du kokar vanligt ris. Kokt eller puréad blomkål är ett perfekt tillskott i soppor och andra rätter där du vill ha en rik och slät struktur. Detta är också ett smidigt sätt att få med alla näringsämnen från grönsaker i barnens mat.
Ha kul och experimentera med blomkålen på nya innovativa sätt. Testa grillade och välkryddade skivor av blomkål som en sidorätt eller servera ångkokt blomkål med en härlig ostsås. Använd blomkålen som huvudingrediens i en krämig curry med stora mängder kokosmjölk, gurkmeja och koriander, eller ersätta degen med skivad blomkål för ett nyttigare alternativ till klassisk pizza. Tärnad och rostad blomkål passar även perfekt som filmsnacks och kan ersätta popcorn och chips. Servera med din favorit dipp och njut av denna mångsidiga grönsak i TV-soffan.

Blomkål - Vanliga frågor
Hur förvarar jag blomkål?
Hur förvarar jag blomkål i frysen?
Vad kan jag göra med blomkålsbladen?
Testa något nytt varje dag
+3




Recept du kommer att älska!
Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.