Laga goda middagar med våra kikärtorrecept

Här hittar du vår samling av goda recept med kikärtor. Kikärtor är en mångsidig och näringsrik ingrediens som används för att skapa goda smaker och härliga upplevelser vid middagsbordet. Du hittar kikärtor i flera olika kök runtom i världen!

Se våra bästa vegetariska recept

Mer kikärtor på menyn

Upptäck mer om den mångsidiga kikärtan

Kikärtor är inte bara goda, de är också en utmärkt källa till protein, fibrer och en rad olika vitaminer och mineraler.

Med sitt låga fettinnehåll och höga näringsvärde är kikärtor ett utmärkt val för en balanserad och näringsrik kost. Genom att inkludera kikärter i dina måltider kan du enkelt öka ditt intag av viktiga näringsämnen, främja din hälsa och välbefinnande på ett enkelt och gott sätt.

Våra recept är noggrant utformade av våra erfarna kockar för att säkerställa att varje måltid är balanserad och välsmakande. Det ska vara enkelt att laga god mat hemma och med våra steg-för-steg recept är det enkelt att följa med. Använd färska och högkvalitativa ingredienser för att skapa smakrika och näringsrika måltider som passar för hela familjen.

Vi delar med oss av några favoriter med kikärtor

Vi har kikärtor recept till dig

Med några enkla och snabba recept så blir dina middagar till en succé.

När vardagen är hektisk och tiden är knapp är kikärtorna ett utmärkt val för snabba och näringsrika middagar. Våra enkla och snabba recept är utformade för att vara lättlagade och smakrika, vilket gör dem perfekta för stressiga vardagskvällar.

Kikärtor kan användas på flera sätt - rostade, kokta eller bara som de är. Kikärtsgryta är en perfekt rätt som både fyller magen och ger dig mängder av god energi. Hos HelloFresh hittar du bland annat recept på en krämig tikka masala på kikärtor med korianderchips och svalkande yoghurt med tomater och lök som gifter sig perfekt eller en fantastisk Nordafrikansk linsgryta med spröda kikärtor och varmt pitabröd - vad passar bättre en kall höstdag?

Kikärtor i en balanserad kost

Prova nya och smakfulla middagar med oss

Att integrera kikärtor eller andra ingredienser i din kost är enklare än många tror. För dig som äter mer vegetariskt så är kikärtor som vi nämnt ovan kan du bland annat prova mängder av nya recept som du hittar hos oss.

Prova dig fram och tillsätt bland annat lite kikärtor i dina olika sallader, grytor, soppor och wraps för att öka proteininnehållet och fiberhalten i dina måltider. Du kan också använda kikärtor som en ersättning för kött i många traditionella rätter som tacos, pastarätter och grytor.

Genom att inkludera kikärtor regelbundet i dina måltidsplaner kan du njuta av deras hälsosamma och näringsrika egenskaper samtidigt som du upptäcker nya och spännande sätt att laga mat med denna mångsidiga ingrediens.

Vi har samlat de mest vanliga frågorna om kikärtor

Vilka hälsofördelar har kikärtor och hur kan de bidra till en balanserad kost?

Kikärtor är rika på protein, fiber och en mängd olika vitaminer och mineraler, vilket gör dem till en utmärkt ingrediens för att främja hälsa och välbefinnande. Protein hjälper till att bygga och reparera vävnad i kroppen, medan fiber främjar matsmältningen och reglerar blodsockernivån. Kikärtor är också en källa till järn, zink, magnesium och B-vitaminer, vilka är viktiga för att upprätthålla en balanserad kost och stödja en god hälsa.

Vad är skillnaden mellan torkade och konserverade kikärtor och vilka bör jag välja?

Torkade och konserverade kikärtor har båda sina fördelar beroende på receptet och personliga preferenser. Torkade kikärtor kräver blötläggning och kokning innan de används, men de har en fastare textur och en mer koncentrerad smak. Konserverade kikärtor är bekvämare att använda eftersom de är klara att användas direkt från burken, men de kan vara något mjukare i konsistensen. Båda alternativen är näringsrika och lämpade för att användas i en mängd olika recept.

Vilka är några populära internationella rätter som innehåller kikärtor och hur kan jag återskapa dem hemma?

Kikärtor används i många olika internationella rätter över hela världen och är en basvara i många olika kök. Exempel inkluderar till exempel klassisk hummus från Mellanöstern, chana masala från Indien, falafel från Mellanöstern, och spansk kikärtsgryta. För att återskapa dessa rätter hemma, prova att använda kikärtor som huvudingrediens och krydda dem med traditionella kryddor och smaker från det aktuella landet eller regionen. Du kan hitta flera recept här på HelloFresh som hjälper dig att återskapa dessa läckra och autentiska rätter i ditt hem.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt