
Vi kan aldrig få nog av goda och snabba pastarätter! I kväll lagar vi en vegovariant med massor av grönsaker för en riktig vitaminboost. Vi rostar broccoli gyllene i ugnen och kokar rigatoni som vi vänder i en gräddig sås med riven zucchini, vitlök och basilika. Soltorkade tomater och rucola ger både sötma och bitterhet i salladen och finriven ost på toppen ger middagen det lilla extra.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Broccoli
1 st
Zucchini
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
40 g
Rucola
50 g
Soltorkade tomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka soltorkade tomater.
Lägg soltorkade tomater, rucola, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.

Riv zucchini grovt.
Grovhacka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek vitlök och zucchini i 2–3 min, eller tills vitlök är väldoftande och zucchini mjuk.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sparat kokvatten, sojasås [1/2 paket, 2P] och basilika. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Krydda med en generös nypa peppar och vänd ner kokt pasta.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Lägg upp pasta, rostad broccoli och sallad på tallrikar.
Toppa med riven ost.