Krämig zucchini- och basilikapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig zucchini- och basilikapasta

Krämig zucchini- och basilikapasta

med rostad broccoli och rucolasallad

Vi kan aldrig få nog av goda och snabba pastarätter! I kväll lagar vi en vegovariant med massor av grönsaker för en riktig vitaminboost. Vi rostar broccoli gyllene i ugnen och kokar rigatoni som vi vänder i en gräddig sås med riven zucchini, vitlök och basilika. Soltorkade tomater och rucola ger både sötma och bitterhet i salladen och finriven ost på toppen ger middagen det lilla extra.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri
Soja
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

1 st

Zucchini

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

40 g

Rucola

50 g

Soltorkade tomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2962 kJ
Energi (kcal)708 kcal
Fett30.6 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker14.5 g
Protein25 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta broccoli
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka soltorkade tomater.

Lägg soltorkade tomater, rucola, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.

Förbered råvaror
4

Riv zucchini grovt.

Grovhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Laga sås
5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek vitlök och zucchini i 2–3 min, eller tills vitlök är väldoftande och zucchini mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sparat kokvatten, sojasås [1/2 paket, 2P] och basilika. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Krydda med en generös nypa peppar och vänd ner kokt pasta.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta, rostad broccoli och sallad på tallrikar.

Toppa med riven ost.