Skip to main content
Krämig zucchini- och basilikapasta
Krämig zucchini- och basilikapasta

Krämig zucchini- och basilikapasta

med rostad broccoli och rucolasallad

4.3
(68)

Vi kan aldrig få nog av goda och snabba pastarätter! I kväll lagar vi en vegovariant med massor av grönsaker för en riktig vitaminboost. Vi rostar broccoli gyllene i ugnen och kokar rigatoni som vi vänder i en gräddig sås med riven zucchini, vitlök och basilika. Soltorkade tomater och rucola ger både sötma och bitterhet i salladen och finriven ost på toppen ger middagen det lilla extra.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri
Soja
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

1 st

Zucchini

1 paket

Rigatoni

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)

40 g

Rucola

50 g

Soltorkade tomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2962 kJ
Energi (kcal)708 kcal
Fett30.6 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker14.5 g
Kostfiber9 g
Protein25 g
Salt3.6 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta broccoli
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka soltorkade tomater.

Lägg soltorkade tomater, rucola, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.

Förbered råvaror
4

Riv zucchini grovt.

Grovhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Laga sås
5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek vitlök och zucchini i 2–3 min, eller tills vitlök är väldoftande och zucchini mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sparat kokvatten, sojasås [1/2 paket, 2P] och basilika. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Krydda med en generös nypa peppar och vänd ner kokt pasta.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta, rostad broccoli och sallad på tallrikar.

Toppa med riven ost.