De bästa spenat-recepten och maträtterna

Vill du piffa upp dina middagar med lite variation? Testa våra lättlagade och utsökta recept med spenat.

Se våra bästa vegetariska recept

Är spenat en superfood?

Spenat: fördelar med denna fräscha superfood-grönsak
Spenat (även känd som spenat oleracea) har sitt ursprung i Persien och har blivit en populär ingrediens över hela världen, tack vare dess "superfood"-egenskaper och den fräscha, bittra smaken som grönsaken har. Fullpackad med näringsämnen och antioxidanter som järn, folat och vitamin K, C och A, kan spenat bidra till att förminska risken för vissa sjukdomar och högt blodtryck samt stödja hälsosamma energinivåer i kroppen. Spenat kan även ha positiv effekt på vår syn och hjärta.

En mångsidig bladgrönsak som går att äta rå, sauterad, kokt eller wokad och passar i mängder av olika maträtter som sallader, pastasåser och grytor. Att äta spenat är ett enkelt sätt att få med mer grönt i din kost och hjälper dig att äta hälsosammare. Hos HelloFresh har vi massor av goda recept med spenat som passar alla, oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan.

Spenat - Vanliga frågor

Hur tilllagar jag spenat?

Spenat kan tillagas på många olika sätt. Du kan bland annat blanchera eller steka denna mångsidiga grönsak. Det är dock viktigt att komma ihåg att spenat till 91% består av vatten och att den därför släpper ifrån sig mycket vätska vid tillagning. Alla recept hos HelloFresh har noggranna instruktioner som hjälper dig att laga maten korrekt så att resultatet smakar fantastiskt.

Är spenat nyttigt för kroppen?

Ja. Tack vare ett lågt kaloriinnehåll och en hög halt nyttiga näringsämnen och antioxidanter är spenat en nyttig grönsak.

Innehåller spenat protein?

Spenat är en grönsak med väldigt lågt proteininnehåll och passar därför inte bra som alternativ till andra proteinkällor som kött, ägg, tofu, ärter eller brysselkål.

Hur mycket järn innehåller spenat?

100 g spenat innehåller cirka 2,7 mg järn.

Testa något nytt varje dag

+6

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt