
Vegostrimlor går snabbt och enkelt att laga och kan dessutom smaksättas med nästan vad du vill! I kvällens recept hämtar vi inspiration från det koreanska köket och panerar vegostrimlor i panko innan de ugnssteks och vänds i en härlig glaze med vitlök, sesamfrön, soja och BBQ-sås. Vi hinner även koka fluffigt jasminris och svänga ihop en god pak-choi sallad med rädisor och lime innan det är dags att servera den färdiga middagen med en klick het srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
75 g
Rädisor
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller: Soja, Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Senap, Havre)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1
Ägg till panering
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till glaze
½ msk
Mjöl till glaze
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, vispa ägg i en stor skål. Tillsätt vegansk kebab och salt och vänd runt.
Tillsätt panko och blanda tills vegansk kebab är täckt.
Sprid ut vegansk kebab i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 12–14 min, eller tills krispig.

Grovhacka pak choi.
Halvera rädisor och lime.
Lägg pak choi och rädisor i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en ny medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt koreansk BBQ-sås, ketchup, mjöl och sojasås. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat. Rör sedan ner sesamfrön.

Rör ner limesaft, olivolja och salt i skålen med grönsaker
Tillsätt färdigstekt vegansk kebab till pannan med glaze och vänd runt.

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och sallad.
Ringla över srirachamajonnäs.