Skip to main content
Koreansk BBQ-glaserade vegostrimlor
Koreansk BBQ-glaserade vegostrimlor

Koreansk BBQ-glaserade vegostrimlor

med jasminris och pak choi-sallad

3.9
(154)

Vegostrimlor går snabbt och enkelt att laga och kan dessutom smaksättas med nästan vad du vill! I kvällens recept hämtar vi inspiration från det koreanska köket och panerar vegostrimlor i panko innan de ugnssteks och vänds i en härlig glaze med vitlök, sesamfrön, soja och BBQ-sås. Vi hinner även koka fluffigt jasminris och svänga ihop en god pak-choi sallad med rädisor och lime innan det är dags att servera den färdiga middagen med en klick het srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Senap
Havre

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

75 g

Rädisor

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Soja, Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Senap, Havre)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1

Ägg till panering

½ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till glaze

½ msk

Mjöl till glaze

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4038 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett52.4 g
varav mättat55 g
Kolhydrater92.4 g
varav socker11.1 g
Kostfiber5.6 g
Protein31.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.5 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Ugnsstek vegansk kebab
2

Under tiden, vispa ägg i en stor skål. Tillsätt vegansk kebab och salt och vänd runt.

Tillsätt panko och blanda tills vegansk kebab är täckt.

Sprid ut vegansk kebab i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12–14 min, eller tills krispig.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka pak choi.

Halvera rädisor och lime.

Lägg pak choi och rädisor i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.

Gör glaze
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en ny medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt koreansk BBQ-sås, ketchup, mjöl och sojasås. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat. Rör sedan ner sesamfrön.

Glasera vegansk kebab
5

Rör ner limesaft, olivolja och salt i skålen med grönsaker

Tillsätt färdigstekt vegansk kebab till pannan med glaze och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och sallad.

Ringla över srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image