Skip to main content
BBQ-glaserad kyckling

BBQ-glaserad kyckling

med persiljepotatis och äppelsallad

4.4
(780)

Kyckling går snabbt och enkelt att laga, och brukar gillas av hela familjen. Dessutom går den att variera med en mängd olika smaksättningar. I kväll steker vi kycklingfilé och glaserar den i en smakrik BBQ-sås. Vi kokar också potatis som vi vänder med färsk persilja och majonnäs för extra smak, och serverar vår middag med en citrondoftande äppelsallad med kålmix.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

½ st

Citron

500 g

Potatis

150 g

Kålmix

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3298 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett39.1 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater70.4 g
varav socker24 g
Kostfiber7.8 g
Protein39.3 g
Salt3.7 g
Potassium1150 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan under lock.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda äppelsallad
3

Medan kyckling och potatis tillagas, förbered sallad.

Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Vispa ihop olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vänd ner kålmix och äpple i skålen och ställ åt sidan.

Laga BBQ-sås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Rör ner BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Tillsätt kyckling till pannan och vänd tills täckt av BBQ-sås.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja.

Vänd potatis med persilja och majonnäs precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med BBQ-sås.