
Kyckling går snabbt och enkelt att laga, och brukar gillas av hela familjen. Dessutom går den att variera med en mängd olika smaksättningar. I kväll steker vi kycklingfilé och glaserar den i en smakrik BBQ-sås. Vi kokar också potatis som vi vänder med färsk persilja och majonnäs för extra smak, och serverar vår middag med en citrondoftande äppelsallad med kålmix.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
½ st
Citron
500 g
Potatis
150 g
Kålmix
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Äpple
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan under lock.

Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Medan kyckling och potatis tillagas, förbered sallad.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Vispa ihop olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vänd ner kålmix och äpple i skålen och ställ åt sidan.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Rör ner BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Tillsätt kyckling till pannan och vänd tills täckt av BBQ-sås.

Finhacka persilja.
Vänd potatis med persilja och majonnäs precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp sallad, potatis och kyckling på tallrikar.
Toppa kyckling med BBQ-sås.