HelloFresh
Recept
Franska Recept

Utforska världens kök

Fransk Recept

Besök en kulinarisk vernissage med HelloFreshs franska recept som kommer få ditt kök att både dofta och smaka som ett konstverk. Med delikatesser som brynd honungsanka och biff bourguignon förvandlas middagen till en extravagant upplevelse varje dag.

Resultat för undefined

Utforska fler av världens kök

Ratatouille: Det sydfranska kökets gröna pärla

Har du så dålig koll på det franska köket att du tror att “ratatouille” kommer från filmen med samma namn? Det är en bra rulle, men ratatouille är faktiskt ett franskt recept för grönsaksröra som betyder att något är sönderdelat eller hoprört. Grytan anses var en hyllning till hårt arbetande bönder och frukten av deras arbete. Här får du några tips på hur du lyckas med denna delikata rätt från Provence.
Hur funkar det i Frankrike?
Ratatouille serveras vanligtvis som ett tillbehör men kan också vara huvudrätt tillsammans med ris eller bröd. I Frankrike serveras den ofta med fisk såsom tonfisk, men det går lika bra med quiche eller suffle.
Vad innehåller den?
En klassisk version av det det franska receptet för ratatouille innehåller tomater, aubergine, paprika, zucchini, vitlök och oliver. Detta är dock bara ett grundrecept och kan självklart justeras efter egen smak.
Hur lagar du en ratatouille?
Det beror på - du kan laga den på 30 minuter om du har ont om tid, men du kan också ge den flera timmar för att låta alla gröna läckerheter smälta så att smakerna gifter sig. Det är upp till dig hur du vill ha din ratatouille.
Blivit sugen efter allt snack om den här vegetariska delikatessen? Prova vårt franska recept för Ratatouille pasta!

Testa något nytt varje dag

+6

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt