De bästa recepten och maträtterna med rödbetor

Vill du testa nya maträtter och letar du efter inspiration? Upptäck våra goda recept med rödbetor här.

Se våra bästa vegetariska recept

Rödbeta - Tips och tricks

Hur du tillagar rödbeta
Rödbeta är känt för sin röda färg och är en väldigt god grönsak som kan användas på många olika sätt i matlagning. Rödbeta är fullpackat med näringsämnen, vitaminer, mineraler och fibrer.

Många känner inte till att man kan äta rödbetan rå. De flesta recept med rödbeta kräver dock att man kokar, rostar, ångkokar eller steker rödbetan först. Att rosta rödbeta i ugn är det bästa sättet att förvara smaken i grönsaken. Du kan hitta massvis av goda och intressanta recept med rödbeta hos HelloFresh. När du förbereder rödbetan bör du lämna cirka 3 cm av stjälken och låta roten sitta kvar. Du kan skära bort dessa delar senare. Kombinera gärna rödbetor med lagerblad, kryddnejlika, dill, vitlök, spenatfrön eller timjan. Alla dessa kryddor hjälper till att lyfta rödbetans smak ytterligare.
Vad du kan göra med rödbetans stjälk och blad
Om en rödbeta har stjälkar och blad som är mjuka och ser tråkiga ut kan du lägga dem i vatten och förvara i kylen för att de ska återfå sin naturliga spänst. Det går även bra att skära av stjälken och förvara rödbetan i kylen i upp till 4 veckor. Om du inte vill att stjälken går till spillo kan du ångkoka den lätt för att den ska behålla sitt höga näringsinnehåll. Rödbetans blad smakar lite som spenat. Skölj bladen noggrant innan de tillagas.
Hur du kan få bort envisa rödbetsfläckar
Rödbetans naturliga färgämnen kan lämna fläckar på huden. Dessa fläckar kan enkelt fås bort med lite citronjuice. Du kan linda in rödbetan i plastfolie eller hushållspapper för att förebygga att få fläckar på huden. Om rödbetan färgat din skärbräda kan du hälla lite citronjuice på den och torka rent med en disksvamp.

Rödbeta - Vanliga frågor

Hur förvarar jag rödbetor?

Om du vill att rödbetan ska hålla längre bör du inte tvätta den innan du förvarar den i kylskåpet. Låt även stjälk och blad sitta kvar för att ge rödbetan lite längre livslängd. Du kan förvara rödbetor i kylen i upp till 4 veckor. Rödbetor trivs bäst i kylens grönsakslåda.

Hur förvarar jag tillagad rödbeta?

Tillagad rödbeta kan förvaras i kylskåp i upp till 4 dagar.

Kan jag frysa rödbetor?

Du bör inte frysa ner råa rödbetor, men tillagad rödbeta kan förvaras i frysen där den kommer att behålla sin smak och textur.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt