
Dagen till ära bjuder vi på en riktig Lady och Lufsen-middag! Den består av vitlökskryddade köttbullar som först bryns och sedan får sjuda i en gräddig rödvinsdoftande sås med lök och morot som vi smaksätter med soja, worcestershiresås och kycklingbuljong. Vi vänder ner kokt rigatoni och färsk spenat i såsen och toppar med hackad persilja – sedan är det bara att hugga in.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
250 g
Blandfärs
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Lök
1 st
Morot
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
4 g
Kycklingbuljong
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Ägg (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv lök och morot (oskalad) grovt.
Blanda blandfärs, Vitlöksflörter, ägg [1 st | 2 st], panko och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 5–6 min.
När köttbullar är brynta, tillsätt lök och morot och stek ytterligare 5 min, tils genomstekta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt rödvinssås, matlagningsgrädde, worcestershiresås, kycklingbuljong och kokvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.
Skölj spenat.
Grovhacka persilja.
TIPS: Tillsätt en skvätt kokvatten om såsen ser torr ut.

Vänd ner spenat, kokt pasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i såsen.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med persilja.

