Köttbullar i krämig sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i krämig sås

Köttbullar i krämig sås

med rigatoni och stekta grönsaker

Dagen till ära bjuder vi på en riktig Lady och Lufsen-middag! Den består av vitlökskryddade köttbullar som först bryns och sedan får sjuda i en gräddig rödvinsdoftande sås med lök och morot som vi smaksätter med soja, worcestershiresås och kycklingbuljong. Vi vänder ner kokt rigatoni och färsk spenat i såsen och toppar med hackad persilja – sedan är det bara att hugga in.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

250 g

Blandfärs

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Kycklingbuljong

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4145 kJ
Energi (kcal)991 kcal
Fett49.4 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater89.8 g
varav socker15.7 g
Protein42.2 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rulla köttbullar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Riv lök och morot (oskalad) grovt.

Blanda blandfärs, Vitlöksflörter, ägg [1 st | 2 st], panko och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.  

Koka pasta
2

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek köttbullar
3

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 5–6 min.

När köttbullar är brynta, tillsätt lök och morot och stek ytterligare 5 min, tils genomstekta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Tillsätt rödvinssås, matlagningsgrädde, worcestershiresås, kycklingbuljong och kokvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

Skölj spenat.

Grovhacka persilja.

TIPS: Tillsätt en skvätt kokvatten om såsen ser torr ut.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner spenat, kokt pasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i såsen.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med persilja.