HelloFresh
Recept
Koreanska Recept

Utforska världens kök

Asiatiska Recept
Koreanska Recept

Koreanska Recept

Känn de varma fläktarna från Halla-san vulkanen och förbered dig på ett kulinariskt utbrott när du sätter tänderna i HelloFreshs koreanska recept. Bjud dina vänner på vår vanebildande bibimbap så kommer du att bli hetare än lava i din umgängeskrets.

Resultat för undefined

Koreanska recept: Låt dig inspireras!

Hur du gör din egen koreanska bibimbap

Bibimbap är ett av våra mest populära koreanska recept hos HelloFresh och det är enkelt att förstå varför. Ett kittlande inferno av ris, grönsaker, protein och kryddor gör bibimbap till en både balanserad och god måltid. Det är faktiskt enklare än du tror att göra din egen bibimbap hemma - allt du behöver är dessa fem komponenter för att förvandla ditt kök till ett koreanskt smaklöksparadis.
1. Ris
"Bibimbap" betyder bokstavligen "blandat ris", vilket innebär att detta spannmål är den viktigaste komponenten i detta koreanska recept. Vitt ris är det mest populära valet, men fullkornsris kan också användas för en mer balanserad version.
2. Grönsaker
Stek några grönsaker som morot, svamp eller spenat. Det finns inga regler, så var kreativ med dina val av grönsaker - och glöm för allt i världen inte sojasås!
3. Protein
Bibimbap serveras vanligtvis med tunt skivat nötkött. Men strimlad kyckling, krispig bacon eller till och med stekt tofu är fullgoda alternativ.
4. Stekt ägg
Traditionellt knäcks ett rått ägg i bibimbap precis innan servering, vilket låter ägget koka när det blandas i det heta riset. Ett lättstekt ägg är dock lika gott.
5. Toppings
Var kreativ med dina toppings. Kimchi och sesamfrön är nästan obligatoriskt medan groddar och örter ger rätten en vacker färgklick. Och självklart ger traditionell gochujang (chilipasta) det här koreanska receptet ett stort lyft.

Testa något nytt varje dag

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1357 kr!