HelloFresh
Recept
Indiska Recept

Utforska världens kök

Asiatiska Recept
Indiska Recept

Indiska Recept

Ge dig ut på en flodbåt längs Keralas gåtfulla backwaters med HelloFreshs indiska recept och upptäck ett kulinariskt vägskäl där öst, nord och syd möts och smälter samman till en virvlande smaktsunami i ditt skandinaviska kök.

Resultat för undefined

4 roliga fakta om Indiens populäraste recept

Finns det något kök som är omgärdat av mer mystik och smaklökskittlande kombinationer än det indiska? Här har du några roliga fakta om några av de mest mytomspunna och omtyckta läckerheterna från det indiska köket.

Biriyani

Traditionellt lagas det indiska receptet för biryani på en blandning av kryddor, ris, linser, kött och yoghurt. Riset är kryddat med saffran, som är den dyraste kryddan i världen, och för att biryanin ska få sin gula färg tillsätts curry.

Chicken Tikka Masala

Även om Chicken Tikka Masala är ett av de mest populära indiska recepten i västvärlden, härstammar det faktiskt inte alls från Indien. Faktum är att den populära curryrätten uppfanns i Glasgow, Skottland. Prova vårt recept för Chicken Tikka Masala!

Samosa

Detta friterade degknyte är känt för sin triangulära form. Inte undra på att det ursprungliga ordet för "samosa" är samsa som kommer från det persiska ordet för pyramid. Fyllningen består vanligtvis av en kryddad blandning av köttfärs och/eller grönsaker, ofta potatis, linser, lök och ärtor.

Dal makhani

Dal makhani är en linsbaserad rätt som äts över hela Indien. Vanligtvis låter man det här indiska receptet puttra över natten för att uppnå mer smak och bli ännu krämigare. Saknar du någon av kryddorna? Inga problem, modifiera din linsgryta som du vill!

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1357 kr!