I kväll lagar vi superenkla och goda tostadas på cajunkryddad vegofärs. Vi toppar rostade tortillas med massor av goda tillbehör – som avokado, tomat, picklad rödlök, koriander och en klick gräddfil. Njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½ st
Rödlök
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 paket
Svarta bönor
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
5 g
Tex-Mex
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till bönor
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera minitortillas på en plåt med bakplåtspapper och bre med olivolja.
Rosta i ugnen i 6–8 min, tills gyllene.
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Under tiden, halvera lime.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelvärme.
Koka svarta bönor (inklusive vätska), grönsaksbuljong, Tex-Mex, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills genomvärm.
Mosa svarta bönor med en gaffel tills slätt. Håll varmt fram till servering.
Under tiden, grovhacka tomat.
Finhacka koriander.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Blanda gräddfil, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Bre bönor på rostade tortillas.
Toppa med vegofärs, avokado, tomater, picklad rödlök, koriander och en klick gräddfil.