Kryddig blandfärs-pita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig blandfärs-pita

Kryddig blandfärs-pita

med pommes och morot- och myntasallad

Fyllda pitabröd är en snabb och enkel rätt som även de minsta i familjen brukar uppskatta. Kanske vill de till och med hjälpa till i köket när det är dags att laga middag? Dagens recept bjuder på stekt blandfärs med vår egen kryddblandning Panamat och en spännande sallad med morot, spenat och mynta. Som tillbehör serverar vi oreganokryddade pommes och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Panamat

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Mynta

500 g

Potatis

2 st

Morot

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3719 kJ
Energi (kcal)889 kcal
Fett41.9 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater91.4 g
varav socker15.1 g
Protein37.1 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål.

Blanda sallad
3

Finhacka mynta.

Skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda mynta, morot, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.

Stek färs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 6–8 min, eller tills brynt och krispig.

Tillsätt Panamat och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm pita
5

Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med vitlöksyoghurt, sallad och blandfärs.

Lägg upp pitabröd, pommes och resterande sallad på tallrikar.

Servera med resterande vitlöksyoghurt.