topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

med krispig pangrattato och finriven ost

Är du som oss, och kan inte få nog av krämiga pastarätter? Då ska du testa denna variant med en gräddig sås med bacon och purjolök som huvudkomponenter. Vi smaksätter också med tomat, spenat, vitlök, kycklingbuljong och vår italienska kryddblandning Mamas Favorit. Gyllenstekt pangrattato och finriven ost på toppen, och så är kvällens middag redo att serveras!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Purjolök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

140 g

Bacon, tärnad

4 g

Kycklingbuljong

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

8 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3552 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett40.4 g
varav mättat19.5 g
Kolhydrater84.1 g
varav socker10.6 g
Protein35 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera och skär purjolök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.  

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.
 
Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan i en skål.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 3–4 min, eller tills den börjar bli brynt.

Tillsätt körsbärstomater och purjolök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, kokvatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av riven ost, Mamas Favorit, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar.

Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Rör ner spenat, persilja och pasta i färdig sås.

TIPS: Tillsätt en till skvätt sparat kokvatten om såsen har blivit för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med pangrattato och resterande riven ost.