De bästa recepten och maträtterna med aubergine

Är du osäker på hur du tillagar aubergine? Här kan du hitta våra bästa recept med aubergine, inklusive flera nyttiga, lättlagade och vegetariska rätter.

Se våra bästa vegetariska recept

Laga fantastiska maträtter med aubergine

Aubergine (som ibland kallas äggplanta) är en grönsak som används världen över för sin goda smak och mångsidighet
Auberginen kan ugnsrostas, bakas, kokas, stekas och tillagas på många fler sätt. Den innehåller även flera antioxidanter och höga halter av vitamin A och C. Aubergine är en populär ingrediens i många delar av världen och är huvudingrediensen i rätter som baba ganoush från Mellanöstern, moussaka från Grekland och melanzane alla parmigiana från Italien.

Auberginen hör till potatissläktet, men är även nära besläktat med tomater och zucchini. Den används som grönsak i många maträtter, men klassificeras egentligen som en bärsort i den botaniska världen. De finns i många olika sorter, men är vanligast i svart eller lila färg i svenska mataffärer.

Auberginer kan med fördel användas som substitut till kött i många vegetariska rätter, vare sig du lagar pasta, curry eller tacos. Hitta flera goda aubergine recept här hos HelloFresh redan idag.

Aubergine - Vanliga frågor

Kan jag äta rå aubergine?

Aubergine går tekniskt sett att äta rå, men smakar inte särskilt gott, då den är rätt bitter. Undvik dock att äta bladen och blommorna som kan vara giftiga.

Hur tillagar jag aubergine i stekpanna?

Det är enkelt att tillaga aubergine i stekpanna. Skala och tärna grönsaken, krydda sedan efter smak och stek i en liten mängd olja. Stek auberginetärningarna på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida och servera som kött i tacos eller använd som köttalternativ i din pastasås.

Är aubergine en frukt?

Ja, eftersom auberginer växer ur en blomma räknas den som en frukt, eller tekniskt sett ett bär, enligt botanisk klassificering.

Kan jag frysa aubergine?

Ja, du kan frysa aubergine som redan har tillagats. Låt auberginen svalna och lägg sedan ner i en plastpåse som du lägger ner i frysen. Fryst aubergine kan hålla i upp till ett år.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt