HelloFresh
Recept
Proteinrik Recept

Utforska världens kök

Proteinrik mat är nyckeln till en balanserad kost

Med HelloFresh kan du enkelt få i dig den proteinrika maten du behöver för att nå dina hälsomål. Ge din kropp det den förtjänar och låt HelloFresh vara din partner på vägen mot en balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Proteinrik mat

Proteinets viktiga roll för mättnad och muskelreparation

Protein är en viktig näringskomponent och en av kroppens byggstenar som spelar en avgörande roll i kroppens funktion. Det är en molekyl som består av aminosyror och som är nödvändig för att bygga och reparera vävnader, inklusive muskler, hud, hår och naglar. Protein fungerar också som en källa till energi och hjälper till att reglera ämnesomsättningen.

HelloFreshs utbud av hållbara och näringsrika proteinkällor

Hållbara och kvalitativa proteinkällor är avgörande för att upprätthålla en balanserad och hälsosam kost.

Animaliska proteinkällor är traditionellt sett de mest populära. Kyckling, nötkött, fisk och ägg är alla utmärkta källor om du vill få in mer protein i din kost.

För dig som föredrar vegetabiliska proteinrika livsmedel finns det också ett brett utbud att välja mellan hos HelloFresh. Bönor, linser, tofu och quinoa är några exempel som innehåller mest protein.

Dessa är inte bara hälsosamma och näringsrika, utan också miljövänliga. Genom olika vegetariska alternativ gör matkassarna från HelloFresh det enkelt för dig att minska din köttkonsumtion och bidra till en mer hållbar livsstil.

För att få en komplett aminosyraprofil är det viktigt att kombinera olika proteinkällor. Genom att kombinera animaliska och vegetabiliska proteinkällor kan du säkerställa att du får alla essentiella aminosyror som kroppen behöver och samtidigt en varierad kost.

Du kan exempelvis kombinera bönor och ris, eller tofu och quinoa, för att få en komplett aminosyraprofil.

Proteinrika recept: en hälsosam och smakfull måltid

Ett populärt proteinrikt recept är kyckling med quinoa och grönsaker. Kycklingen är en utmärkt källa till protein och quinoa är en komplett proteinkälla som även innehåller nyttiga fibrer. Grönsakerna ger en extra boost av vitaminer och mineraler. För att anpassa receptet efter individuella preferenser kan du byta ut kycklingen mot tofu eller linser för en vegetarisk variant.

En annan läcker rätt är lax med bulgur och sparris. Laxen är rik på omega-3 fettsyror och protein, medan bulgur ger en bra mängd fiber och sparris är en källa till vitamin K och C. För att anpassa detta recept kan du byta ut laxen mot torsk eller annan fet fisk, och välja exempelvis quinoa eller couscous istället för bulgur.

För dig som föredrar vegetariska alternativ kan du testa ett recept med halloumi och linser. Halloumi är en ost med högt proteininnehåll och linser är en utmärkt källa till vegetabiliskt protein och kostfiber. För att anpassa detta recept kan du tillsätta extra grönsaker som paprika och zucchini för att få ännu mer näring och variation.

Få en näringsrik och smakrik måltid direkt till din dörr

Med en matkasse från HelloFresh får du välbalanserade och näringsrika recept som är speciellt utformade för att ge dig tillräckligt med protein för att hålla dig mätt och energifylld under hela dagen.

Med HelloFresh är all planering och inköp redan ordnade åt dig. Istället för att själv behöva leta efter proteinrika recept och handla alla ingredienser kan du välja vilken typ av mat du vill ha och sedan levereras alla färska och kvalitativa ingredienser direkt till din dörr. Detta sparar både tid och energi, samtidigt som du kan vara säker på att du får de bästa råvarorna till dina måltider.

HelloFreshs matkassar innehåller dock inte bara proteinrika ingredienser, utan även andra viktiga näringsämnen som är avgörande för en hälsosam kost. Du kan vara säker på att du får i dig alla de vitaminer och mineraler som behövs för att hålla din kropp stark och frisk. Dessutom är recepten varierande och smakrika, vilket gör att du aldrig behöver tröttna på att äta hälsosam mat.

De vanligaste frågorna om proteinrik mat

Vilka livsmedel innehåller mycket protein?

Några av de bästa livsmedlen är kött, fisk, ägg, mejeriprodukter som mjölk och yoghurt, baljväxter som bönor och linser, samt nötter och frön.

Hur mycket gram protein per kilo behöver jag äta varje dag?

Det rekommenderade dagliga intaget av protein per kilo kroppsvikt varierar beroende på ålder, kön och aktivitetsnivå. Generellt sett bör vuxna kvinnor äta cirka 46 gram protein per dag, medan vuxna män bör äta cirka 56 gram för att få i sig tillräckligt mycket protein.

Finns det vegetariska eller veganska alternativ med högt proteininnehåll?

Sojaprodukter som tofu och tempeh, quinoa, seitan, baljväxter som kikärtor och svarta bönor, samt gröna bladgrönsaker som spenat och broccoli är alla bra källor till protein för vegetarianer och veganer.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt