De bästa recepten och maträtterna med zucchini

Uppdatera dina middagar med våra utsökta zucchini recept. Med ett brett urval av olika rätter att välja mellan kommer du inspireras av att börja laga mat som går snabbt och är lättlagat.

Se våra bästa vegetariska recept

Varför är zucchini en riktigt bra ingrediens?

Zucchini är en mångsidig ingrediens som passar i många olika maträtter
Zucchini är en typ av squash som hör till pumpasläktet och därför är den faktiskt, tekniskt sett, en frukt. Den är nära besläktad med både vattenmelon och pumpa. Du kan tillaga zucchini på många olika sätt, som till exempel genom stekning, rostning och kokning.

Du kan även skiva zucchinin riktigt tunt och ersätta den som spaghetti för att få nyttigare pastarätter. Förutom att vara en mångsidig ingrediens innehåller zucchini även massor av näringsämnen som vitamin A, vitamin C, kalcium, zink och flera antioxidanter. Zucchini kan även stödja en hälsosam matsmältning och vara bra för hjärtat.

Zucchini - Vanliga frågor

Hur kan jag tillaga zucchini?

Zucchini kan bakas i ugn, kokas, grillas och friteras, både i olja och i en airfryer.

Är zucchini en frukt?

Ja, zucchinin hör till pumpasläktet och räknas därför som en frukt.

Kan jag rå äta zucchini?

Ja, zucchini kan ätas rå och är särskilt god i sallader och dipp.

Hur gör jag zucchinipasta?

Du kan göra zucchinipasta genom att använda en spiralskärare, osthyvel, potatisskalare eller en vass kniv om du är skicklig i köket. Allt du behöver göra är att skiva eller hyvla zucchinin tunt i den storlek du vill ha och sedan koka i lättsaltat vatten, precis som du gör med pasta. Zucchinipasta behöver oftast bara kokas i 30-40 sekunder. Eftersom zucchini innehåller mycket vätska kan du göra pastasåsen lite mindre rinnig för att kompensera för detta.

Kan jag frysa zucchini?

Ja, du kan med fördel frysa ner zucchini. Men istället för att lägga ner hela i frysen bör du tärna zucchinin, blanchera och sedan låta svalna innan du lägger in den i frysen. Detta gör att zucchinin behåller sin fräscha smak.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt