Fläskytterfilé och krämig senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé och krämig senapssås

Fläskytterfilé och krämig senapssås

med kokt potatis och vitlöksstekta grönsaker

Enkel och god middagsrätt med fläskytterfilé, kokt potatis, vitlöksstekt broccoli och zucchini och en spännande senapssås med härlig smak av grädde. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

250 g

Broccoli

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Fläskytterfilé

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12 g

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2597 kJ
Fett29.4 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater42.6 g
varav socker9.5 g
Protein43.7 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered råvaror
2

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Grovhacka zucchini. Skär fläskytterfilé i skivor (3 st/person) på en separat skärbräda. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli och zucchini i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över grönsaker till en skål med lock för att hålla värmen.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Krydda kött med salt* och peppar* och stek i 2-3 min på varje sida eller tills gyllene. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka senapssås
5

När köttet är färdigstekt, rör i matlagningsgrädde, senap, grönsaksbuljong, salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*. Koka i ytterligare 1-2 min, eller tills senap och grönsaksbuljong är upplösta.

Servera
6

Lägg upp potatis, fläskytterfilé och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda krämig senapssås över köttet.