Skip to main content
Japansk donburibowl på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk donburibowl på vegofärs

Japansk donburibowl på vegofärs

med pak choi-ris och svart sesam-slaw

Donburi är en japansk rätt som består av en skål med ris som toppas med exempelvis kött och grönsaker. I kväll lagar vi en vegetarisk version och serverar pak choi-ris med stekt vegofärs med asiatisk woksås och en krämig sallad med kålrabbi, morot och sesammajonnäs. Grönt och gott!

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

½ g

Chiliflakes

½ st

Kålrabbi, vit

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

2 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Vatten till sås

1 msk

Smör till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3289 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett34.8 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater87.2 g
varav socker20.3 g
Protein25.4 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Finhacka lök.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med lök, salt och en nypa peppar, i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Blanda sesamslaw
4

Under tiden, blanda sesammajonnäs, vatten, vitlök, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd kålrabbi och morot i sesamdressing precis innan servering.

Grovhacka pak choi.

Tillsätt woksås
5

Tillsätt asiatisk woksås och vatten till pannan med vegofärs. Rör i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.

Rör ner pak choi och smör i kokt ris precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med sesamslaw och vegofärs.

Garnera med chiliflakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.