HelloFresh
Recept
Svenska Recept

Utforska världens kök

Inspireras av våra svenska recept

Här hittar du våra svenska och klassiska recept på god husmanskost och nya innovativa rätter med smaker från Sverige. Vi har samlat en mängd olika recept för att göra middagsvalet lite enklare. Hämta inspiration och nya recept enkelt här hos oss.

Svenska recept till dina middagar

Om du behöver lite ny inspiration till svenska klassiker eller rätter som hämtat inspiration från svenska maträtter så har du kommit rätt. Det är här vi har samlat alla recept med smaker från Sverige.

Moderna smaker i svensk tappning med HelloFresh

Svenska smaker i köket

Svensk mat är full av varierande maträtter från norr till söder. Kanske den mest populära rätten - köttbullar och potatismos med brunsås och picklad gurka som fungerar i alla lägen till flera varianter av en klassisk panerad sej. Det är här som du kan hitta variationer på klassisk husmanskost och hitta recept som passar till hela familjen!
Vår passion för mat går hand i hand med vår strävan att kunna erbjuda innovativa och moderna smaker inom ramen för det svenska köket. Du ska heller inte oroa dig för våra recept. De är enkla att följa och steg för steg hjälper vi dig fram till en fulländad middag med svenska inslag. Ta till exempel en stor favorit som vår potatissallad med rökt lax, dill- och senapsdressing. Här får du svenska klassiska smaker i en vacker kompott.
Ta inspiration till veckans alla dagar och du hittar ytterligare olika middagstips bland våra många recept.

Utforska det svenska köket med HelloFresh

Upptäck våra recept inspirerade av Sverige

Våra noggrant utvalda svenska recept tar dig med på en kulinarisk resa genom de grönskande fälten och skogarna som kännetecknar Sverige.
Du hittar våra nyskapande svenska recept som kombinerar traditionella råvaror med en modern twist. Men du hittar också klassiker såsom stekt fläskkotlett med potatis och svampsås bland dessa recept. Inga konstigheter.
Vi vill också inspirera dig till att testa nya maträtter och inspireras av kök från hela världen. Vi har därför samlat recept under olika länder så du enkelt ska kunna hitta dina favoriter bland vårt stora utbud.
Du kan också välja att kika bland våra vegetariska recept eller om du till exempel är sugen på svamp så hittar du alla våra läckra recept med svamp här.

Gör livet lite enklare med HelloFresh

Effektiv matlagning utan stress

Genom att erbjuda en stor variation av nya och klassiska recept. Från traditionella svenska rätter till moderna smakupplevelser, strävar vi efter att tillfredsställa olika smakpreferenser som fungerar till alla. Oavsett om det är till dig och din partner eller om du ska laga middag till en stor familj. Detta är en av HelloFreshs styrkor.
Här på HelloFresh inser vi att vardagen ofta kan vara hektisk och att det inte riktigt finns tid över till sökandet efter nya recept. Vi strävar alltid efter att göra din matlagning så smidig som möjligt genom att erbjuda en omfattande samling med recept som tar bort bördan av att leta efter inspiration i kokböcker och tidningar. Vår stora receptsamling är särskilt utformad för att passa alla smakpreferenser och nivåer. Detta sparar tid och ansträngning samtidigt som du njuter av de många rätterna bland våra roliga recept.
När du väl har lagat olika svenska klassiker och god husmanskost så kan du bara gå vidare till nästa land. Du kan till exempel hämta inspiration från våra japanska recept eller våra amerikanska recept. Vi har mängder av goda recept du kan ta del av så sätt igång och laga nya och roliga rätter hemma i köket redan idag!

3 snabba om svensk mat

Hur har de svenska årstiderna påverkat matlagningen i Sverige?

Svensk matlagning är djupt förankrad i årstidernas skiftningar. Tillgängligheten av färska råvaror varierar genom året, vilket påverkar maträtternas sammansättning och smaker. Många traditionella svenska recept är anpassade efter säsongens tillgång på grönsaker, frukt och kött. Detta har skapat en nära koppling mellan mat och naturens cykler i klassisk svensk matlagning.

Vilka kryddor och örter är typiskt för svensk matlagning?

Svensk matlagning präglas ofta av enkelhet och rena smaker. Användningen av kryddor och örter är inget undantag. Vanliga kryddor inkluderar dill, en klassisk kompanjon till fisk, samt enbär och kryddpeppar, särskilt populära i kötträtter som köttbullar och gravad lax. Lingon och hjortron är också typiska smaker som används för att ge rätter en unik och frisk touch.

Hur skiljer sig svenska recept för vardagsmat från de som används vid högtider?

Svensk matlagning har en rik tradition av att fira högtider och särskilda tillfällen med speciella recept. Till exempel är julbordet känt för att inkludera rätter som gravad lax, köttbullar, och julskinka. Vardagsmaten består ofta av enklare rätter såsom ärtsoppa eller köttfärssås med pasta. Traditionerna pekar på att vi lade stora resurser på våra högtider och gjorde att vi levde lite enklare resten av året.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt