HelloFresh
Recept
Vietnamesiska Recept

Utforska världens kök

Testa våra smakrika vietnamesiska recept

Här kan du hitta olika recept på vietnamesisk mat. Det vietnamesiska köket är fullproppat aptitretande rätter, fullpackade med god smak och fräscha kryddor. Upplev nya texturer och nyanser i din mat med våra vietnamesiska recept, direkt från ditt kök.

Vietnamesiska recept

Svenskar är speciellt glada i vietnamesisk mat och en stor favorit är paradrätten Banh Mi. HelloFresh har flera recept på hur du kan göra en god Banh Mi. Läs mer på denna sida och få ny inspiration i köket.

Bun cha, chili och många fler - smaker från Vietnam med HelloFresh

Välj bland mängder av smaksensationer

Ta inspiration från HelloFresh med våra vietnamesiska recept som är sprängfyllda med goda smaker. Det vietnamesiska köket är känt för sin balans, fräschör och smakrikedom. Dessutom är det fantastiskt gott.

Tänk friska inslag från citrongräs, värme och krydda från ingefära balanserat med hettan från röd chilifrukt. De är alla vanligt förekommande ingredienser i den vietnamesiska maten. Med våra vietnamesiska recept så får du ny inspiration hemma i köket för att laga intressanta rätter som normalt inte tillhör din vanliga repertoar. Upptäck en god bun cha? Eller kanske är du mer till vietnamesiska vårrullar? Testa redan idag och njut av nya smaksensationer med våra goda recept inspirerade av Vietnam.

Planera en vecka med vietnamesiska recept

Matkassar med många möjligheter

Matkassar från HelloFresh ger dig många valmöjligheter att själv kunna välja vilken typ av mat du vill laga. Du kan även välja om du endast vill ha recept som innehåller vegetariskt och veganska produkter eller om du vill att recepten ska innehålla något typ kött. Du hittar mängder av god inspiration bland våra recept.

Det bästa med våra matkassar är just variationen. Att du enkelt kan välja hur många portioner du vill få i din matkasse och när den ska levereras. Plötsligt så står en välpaketerad box vid din dörr. Klar att användas, med alla läckra recept och friska ingredienser.

Eftersom alla våra matkassar och recept är välplanerade och smart förpackat så slipper du också massor av matsvinn. Detta leder dessutom till att recepten blir enkla att följa. Speciellt när du kommer hem från jobbet och är lite stressad. Du får också väldigt god överblick över hur din matbudget ser ut och vad du spenderar på middag varje vecka. Tänk på vad mycket tid du sparar när du slipper planera in shoppingrundor till din matvarubutik. Det tar alltid tid och ska det göras efter jobbet är det lätt att bli lite otålig. Speciellt om du ska hem och förbereda middag efteråt.

Testa våra recept med vietnamesisk mat

Gå på upptäcktsresa i det vietnamesiska köket

Vietnamesisk mat och det vietnamesiska köket är fullt av roliga och smakfulla ingredienser. Färska, krispiga grönsaker tillsammans med god sås som hjälper till att balansera upp dina rätter. Förutom att vara nyttigt för dig hjälper grönsakerna framförallt till att skapa en härlig och varierande textur till rätterna som verkligen kan uppskattas. Krispiga grönsaker, ris och fräscha örter som hjälper till att ge rätterna flera intressanta dimensioner. Fisksås är en ständigt återkommande ingrediens och är speciellt där i egenskap att ge smak och skapa harmoni mellan de olika delarna i vietnamesisk mat.

3 snabba om vietnamesisk mat

Vad kännetecknar det vietnamesiska köket?

Det finns en stor variation inom vietnamesisk mat, men några vanligt förekommande ingredienser är olika former av ris. Detta kan vara alltifrån ångat ris och nudlar till rispapper för färska vårrullar. Fisksås och olika örter såsom citrongräs och färsk koriander är ofta grunden i en maträtt tillsammans med färska grönsaker, lime, chili och vitlök. Fisk och skaldjur, gris, nötkött och kyckling är alla vanligt förekommande i det vietnamesiska köket. För att skapa syra används exempelvis limejuice och risvinäger.

Vad är en känd vietnamesisk rätt?

En känd rätt från Vietnam och som är väldigt populär i Sverige är streetfood älsklingen Banh Mi. Banh Mi är en typ av färsk baguette som du sedan fyller med olika ingredienser. Den finns i mängder av utgåvor men en Banh Mi innehåller ofta inlagda och krispiga grönsaker, färsk koriander samt olika typer av kött och pålägg. Det kan vara alltifrån grillat kött till paté. En annan känd rätt är Pho som är en nudelsoppa gjord på buljong som kokas i lång tid och serveras sedan med nudlar och friska tillbehör.

Är vietnamesisk mat stark?

Vietnamesisk mat behöver inte alltid vara stark. Det är ett stort och varierat kök men något som kännetecknar vietnamesiskt är balans och friskhet. Dessutom är det fullt av nyttiga ingredienser som grönsaker, räkor, färska örter och ingefära. Chili är en vanligt förekommande ingrediens men det behöver inte alltid betyda att maten är stark. Många rätter serveras dessutom med en stark sås vid sidan av så att du själv kan tillsätta hetta till maten efter eget behag.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt