HelloFresh
Recept
Asiatiska Recept

Utforska världens kök

Bli inspirerad av asiatiska recept

Kina, Indien, Thailand, Vietnam och många, många fler - det asiatiska köket innehåller många utsökta maträtter som du säkert redan känner till. Oavsett om du är vegetarian, pescetarian eller allätare kan du hitta något gott bland våra asiatiska recept.

Letar du efter asiatiska recept? Här kan du hitta massor av dem.

Här har vi samlat alla recept från det asiatiska köket, så du kan gå på upptäcktsfärd och finna fram till dem som du mest ser fram emot att laga.

Asiatiska recept: Låt dig inspireras!

Asiatisk mat: Populära rätter och råvaror

En guide till asiatiska nudlar
När det kommer till asiatiska recept finns det en sak som oftast är viktigare än många andra, oavsett om du lagar en malaysisk laksa eller en klassisk pad thai: nämligen att få dina nudlar perfekta. Det finns en hel värld av nudlar därute, och här är några vanliga sorter du borde lära känna.

Ramen nudlar Vi känner alla dessa japanska vetenudlar som den obestridda stjärnan i ramen soppa, eller som en av de vanligaste rätterna i studentens enkla skafferi. Vad du kanske inte vet är att ramen nudlar också kan användas i kalla rätter som nudelsallader och asiatiska kålsallader där den ofta lämnas okokt för en tillfredsställande krispighet.

Hokkien nudlar Hokkien nudlar är berömda för sin medverkan i rätter som Hokkien mee och bör såväl köpas som kokas färsk. Dessa vetebaserade nudlarna görs med ägg och bör blancheras i kokande vatten innan du lägger till den i nudelrätter som laksa soppa.

Risnudlar Bun cha, pad Thai, chow fun, pho - många av våra favoriter använder de underbart mångsidiga risnudlarna. Dessa naturligt glutenfria nudlarna som vanligtvis köps torkade finns i många olika varianter, såsom vermicelli och rispapper som används för att göra vårrullar.

Soba nudlar Soba nudlar tillverkas av bovetemjöl och har en distinkt smak och ljusbrun färg. Soba nudlar kyls vanligtvis efter de tillagas och serveras kalla - perfekt för sommarsallader eller som ett mellanmål med en god dippsås.

Goda rätter med kyckling

Asiatisk mat är som sagt känd för sina smakrika och goda rätter, och kyckling är en vanlig ingrediens i många av dem. En populär rätt är asiatiska kycklingköttbullar som kan kryddas med exempelvis ingefära och koriander för att ge en härlig smak. För att få en extra frisk smak kan du även pressa lite lime över köttbullarna innan servering.

Kyckling kan också användas i wokrätter, där du snabbt steker grönsaker och kyckling i en het panna. Detta är en enkel och snabb rätt som passar både till vardags och till lite mer festliga tillfällen.

Oavsett vilken asiatisk rätt du väljer att laga med kyckling är det nästan alltid en säker vinnare på middagsbordet som går hem hos både stora och små.

Asiatisk mat oavsett vilka smakpreferenser du har

Asiatiska vårrullar och asiatiska biffar är ytterligare två utsökta rätter som kommer från det asiatiska köket. Dessa rätter är mycket populära bland både köttälskare och vegetarianer, då de kan ersättas med olika alternativ baserat på just dina preferenser.

Asiatiska vårrullar är fyllda med grönsaker och ibland med kyckling eller räkor. De är lätta och krispiga och serveras ofta med en mild chilisås.

Asiatiska biffar är ofta gjorda av finhackat kött och kryddor och kan serveras med ris eller nudlar. Men de kan såklart även göras helt vegetariska och här är det bara fantasin som sätter gränserna då du kan använda de grönsaker som du själv älskar. Några populära alternativ i just asiatisk mat till vegetariska biffar är dock zucchini, morötter och kål.

Det är med andra ord enkelt för både köttätare, pescetarianer, vegetarianer och veganer att hitta passande recept i det asiatiska köket. Du kan till exempel använda tofu, grönsaker och svamp för att skapa en läcker och vegetarisk asiatisk maträtt.

De vanligaste frågorna om asiatisk mat

Vad är den mest populära asiatiska maten? Den mest populära asiatiska maten är svår att säga eftersom Asien är en stor kontinent med olika kulturer och matkulturer. Men några av de mest populära rätterna är sushi från Japan, pad thai från Thailand, dumplings från Kina och bibimbap från Korea. Hos HelloFresh hittar du alltid ett stort utbud av asiatisk mat som du kan lägga till i din matkasse.

Vad är skillnaden mellan japansk och koreansk mat? Japansk mat är känd för sin enkelhet och fokus på färskhet. Sushi, sashimi och tempura är några av de mest kända rätterna. Å andra sidan är koreansk mat känd för sin kryddighet och fermenterade rätter som kimchi. Bibimbap, bulgogi och japchae är några av de mest populära rätterna.

Vilka ingredienser används ofta i asiatisk matlagning? Sojasås, risvinäger, sesamolja, ingefära, vitlök och chili är några av de vanligaste ingredienserna i asiatisk matlagning. Andra vanliga ingredienser inkluderar risnudlar, risvin, tofu, grönsaker och skaldjur. Asiatisk matlagning handlar om att balansera smaker såsom söt, sur, salt och umami.

Testa något nytt varje dag

+6

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt