De bästa recepten med linser

Förvandla dina rätter och måltider med goda linser.

Se våra bästa vegetariska recept

Linser recept - Vi har tipsen till dina middagar

Är du också ett stort fan av linser?

Låt oss utforska lite mer om varför linser är en oumbärlig del av HelloFreshs receptsamling. Linser är inte bara en god källa till protein, utan de är också fullpackade med viktiga näringsämnen såsom järn, fibrer och vitaminer. Dessutom är linserna snabba att tillaga, vilket gör dem perfekta vid lite hektiska vardagar när du vill ha en näringsrik måltid på bordet utan att spendera timmar i köket. Med linser kan du skapa hälsosamma och välbalanserade måltider som ger dig energi och näring.

Vi har mängder av recept att inspireras av och perfekta att avnjutas där hemma. Ta exempelvis receptet på en vegetarisk rätt som Mexikanska linser med guacamole och rostad sötpotatis med massor av smak, gröna linser och andra goda ingredienser som gifter sig på tallriken. Eller en Vietnamesisk larb med linser med sojastekt pak choi och frisk gurksallad som passar utmärkt till middag när som helst under veckan. Med ingredienser som gul lök, vitlök, olivolja, lime och ingefära så gifter sig dessa smaker med de goda linserna och andra färska kryddor. Gott är bara förnamnet på detta smakfulla middagsrecept.

Vår kokoscurry med gröna linser och färsk koriander med god yoghurt och knapriga nötter är en rätt full med olika texturer och en middagsrätt som inte alls tar särskilt lång tid att laga.

Tips och trix för perfekta linser

För att du ska lyckas med dina linser kan det vara skönt att få lite information om hur du lyckas i köket. Tänk på några av dessa punkter när du ska laga linser där hemma:
  • Skölj linserna noggrant innan du kokar dem för att ta bort damm eller smuts.
  • Tillsätt en nypa salt till kokvattnet för att ge linserna extra smak.
  • Experimentera med olika kryddor för att skapa olika smaksättningar. Linser passar särskilt bra ihop med spiskummin, tomater, färsk koriander och vitlök. Lite salt och peppar är aldrig fel.
  • För en krämigare konsistens kan du mosa linserna efter tillagning.
  • Linser är perfekta att använda i soppor, grytor, sallader och wraps. De kan också användas som ersättning för köttfärs i många recept.
Att inkludera linser i din matlagning ger inte bara variation i smak och textur, utan det är också ett bra sätt att minska ditt klimatavtryck. Linser kräver nämligen lite vatten och mark för att odlas, vilket gör dem till ett smart val. Dessutom är de prisvärda och håller länge i skafferiet, vilket också gör dem till ett ekonomiskt och fördelaktigt val för dig som gillar att laga mat. Med sina olika färger och sorter kan linser också ge färg och liv till dina rätter samt inspirera till kreativitet i köket.

Tillsätt linserna till olika gryträtter eller i din bolognese. Rätterna blir varierande och lite extra mättande. En gryta med linser är perfekt i höstrusket eller under en kall vinterafton!

Genom att experimentera med olika typer av linser kan du upptäcka nya favoriträtter och utöka din kulinariska repertoar på ett spännande sätt.

Varför du ska välja HelloFreshs recept med linser

På HelloFresh ser vi linser som ett perfekt alternativ och en nyckelingrediens till att skapa balanserade, näringsrika och smakrika måltider.

Vi älskar linser för att de är så enkla att använda, billiga och samtidigt näringsrika. De är också otroligt mångsidiga. Vi tror att linser är en perfekt ingrediens för alla som vill laga god och hälsosam mat hemma.

Genom att inkludera linser i olika recept vill vi ge dig möjligheten att utforska nya smaker och upptäcka spännande rätter som passar alla smaker och kostpreferenser. Våra kockar har noggrant utformat varje recept för att säkerställa att det är enkelt att följa med, även för de som är nya på att laga mat med linser. Tillsammans med oss är det enkelt och roligt att utforska en värld av linser och upptäcka nya favoriträtter som både mättar och inspirerar.

Vanligt förekommande frågor och svar - Linser

Vad är det bästa med linser?

Linser är en utmärkt källa till protein, fibrer, järn och andra näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla hälsosamma kostvanor. Deras näringsprofil har kopplats till många olika fördelar gällande hälsa, matsmältning och vikt.

Vilka olika typer av linser finns det och hur skiljer de sig åt?

Det finns flera olika typer av linser, inklusive gröna linser, röda linser, bruna linser och svarta linser. Varje typ har sin egen unika smak, textur och tillagningsmetod. Till exempel är gröna linser lite fastare och behåller sin form bättre efter tillagning, medan röda linser tenderar att koka sönder och bli mjuka, vilket gör dem perfekta för soppor och puréer.

Har ni några exempel på kreativa sätt att använda linser?

Linser kan användas i en mängd olika rätter, inklusive soppor, grytor, sallader, biffar och vegetariska hamburgare. Använd buljong istället för vatten för att ge dina linser extra smak. De kan också användas som ersättning för köttfärs i många recept.

Kan jag använda linser som ett substitut för kött i mina favoriträtter?

Linser är en utmärkt vegetarisk ersättning för kött i många recept, inklusive tacos, bolognese, burgare och grytor. Deras köttiga textur och förmåga att absorbera smaker gör dem till ett mångsidigt alternativ för både köttälskare och vegetarianer.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt