
Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Paprika
2 st
Tomat
1 st
Rödlök
2 g
Medelhavets Pärla
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ st
Citron
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
¼ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i bulgur.

Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling och yoghurt.
Strö över pumpakärnor.