HelloFresh
Recept
Amerikanska Recept

Utforska världens kök

Följ med på en resa genom US med våra amerikanska recept

Är amerikansk mat något du älskar? Längtar du efter att sätta tänderna i en saftig burgare, njuta av en härlig mac'n'cheese eller förgylla vardagen med en kryddig Texas chili? Hos HelloFresh kan du beställa matkassar med amerikanska recept varje vecka.

Klassiska amerikanska recept att prova hemma

Bestill amerikansk mat – Mångfald och tradition

Matkulturen i USA är en fascinerande blandning av mångfald och tradition som speglar landets rika historia och många etniska influenser. Amerikansk mat är mycket mer än bara hamburgare och snabbmat. I denna spännande matkultur hittar du smaker som varierar stort mellan olika delar av landet.

Från kryddiga BBQ-rätter i söder till stor fokus på fisk och skaldjur i nordöst. USA erbjuder en mångfald av kulinariska upplevelser för alla. Bland våra många amerikanska recept kan du hitta traditionella rätter som mac 'n' cheese såväl som amerikanska tolkningar av italienska maträtter. Utforska den rika matkulturen i USA med HelloFresh och testa nya, goda amerikanska recept varje vecka.

Hemliga ingredienser i amerikansk matlagning

Amerikanska recept har massor av smakrika överraskningar vilket gör detta varierade kök till ett av de mest fascinerande i världen. De många hemliga ingredienserna som används i amerikansk mat ger rätterna sin karakteristiska smak och en del av dessa kan verkligen överraska dig. De unika ingredienser som används i USA har ofta kommit från att förbättra recept från generation till generation och är nyckeln till att laga autentiska amerikanska rätter hemma i ditt svenska kök.

Bourbon är en ikonisk amerikansk spritsort som inte bara används i drinkar utan också i många amerikanska recept där man vill ha en rökig smak, särskilt i såser och marinader. Liquid Smoke är också en av hemligheterna bakom de rökiga smakerna i BBQ-såser och grytor från USA. Majsmjöl används för att skapa den krispiga ytan på cornbread, friterade grönsaker och för att göra panerad kyckling extra "crunchy".

Amerikanska högtider och tillhörande maträtter

USA har många välkända högtider som inte bara är populära på grund av olika de olika kulturerna och traditionerna som har format nationen. En stor del av de mest populära amerikanska recepten som uppskattas i svenska kök är starkt förknippade med dessa högtider. Specifika maträtter utan någon anknytning till historiska händelser har också blivit symboliska för olika amerikanska högtider.

Thanksgiving är en av USAs mest älskade högtider och maten under denna högtid kretsar kring kalkonen. Ugnsrostad kalkon serveras med fyllning, potatismos, krämig sås och pumpapaj. På USA:s självständighetsdag är det grillat som gäller. Hamburgare, korv och majskolvar är typiska favoriter på grillen i USA.

I New Orleans firas Mardi Gras med smakrika rätter som gumbo, jambalaya och king cake. Den judiska högtiden Hanukkah har gjort latkes (potatispannkakor) och sufganiyot (jelly doughnuts) populära amerikanska recept som går att hitta i många andra länder idag.

Vegetariska alternativ av amerikanska recept

Variation och valfrihet är något som genomsyrar hela den amerikanska matkulturen. Detta gäller även för vegetarianer. Du kan hitta ett brett utbud av vegetariska alternativ inom amerikansk mat för dig som föredrar en köttfri kost. Här är några spännande recept som låter dig njuta av amerikanska smaker utan kött.

Den mest kända amerikanska maten är hamburgare och vegetariska burgare är ett utmärkt alternativ. Använd svarta bönor, kikärtor eller quinoa för att göra din egen vegetariska färs och toppa med grönsaker och kryddiga såser. Buffalo Wings gjorda med blomkål istället för kyckling är en innovativ rätt som ger dig krispiga "wings" som är perfekta att servera med buffalo-sås.

Smaka på amerikanska recept med HelloFresh

Utforska USAs smakrika mångfald med våra amerikanska recept. Från kryddiga rätter som tar dig till den amerikanska södern, till innovativa och spännande tolkningar av amerikanska klassiker som burgare och hot dogs. Med HelloFresh kan du testa mängder av amerikanska recept och dessutom få alla ingredienser hemlevererade varje vecka.

Vanliga frågor om amerikanska recept

Är amerikanska recept bra för hela familjen?

Amerikanska recept kan variera från enkla burgare till kryddiga skaldjursgrytor. Du kan garanterat hitta flera amerikanska recept som du och din familj kan äta tillsammans, oavsett om ni har tonåringar eller småbarn hemma. Många amerikanska recept går även att justera genom att plocka bort eller lägga till ingredienser, så att du kan anpassa maten efter din familjs önskemål.

Kan jag få hem amerikanska recept med HelloFresh?

Ja! Hos HelloFresh kan du välja mellan en lång lista av recept som förnyas varje vecka och många av våra mest populära maträtter är från det amerikanska köket. Testa amerikansk mat du sett på tv och film eller våra tolkningar av dina favoriträtter från USA.

Hur gör jag för att beställa en matkasse med amerikanska recept?

Börja med att skapa ett konto på vår hemsida. Fyll sedan i dina personuppgifter och leveransadress. Välj den typ av matkasse du vill ha och börja välja de amerikanska recept som du vill ska levereras i din matkasse. Det är enkelt, gott och billigt att beställa matkassar från HelloFresh.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt