Kvällens kulinariska resa går till Vietnam och vi lagar landets klassiska fyllda baguette, bahn mi. Denna smarriga vegovariant innehåller glaserade vegostrimlor och en sallad med färsk mynta och serveras med sesampommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Lime
1 st
Morot
1 st
Gurka
300 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
2 st
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 portionspåse
Mynta
40 g
Sweet chilisås
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Strö sesamfrön över färdigrostad potatis.
Under tiden, finhacka myntablad.
Halvera lime.
Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten av moroten.
Blanda morot, gurka, en skvätt limesaft, mynta och salt i en stor skål.
Placera baguetter direkt på ugnsgallret när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 7–8 min.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab med Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt sojasås och sweet chilisås och vänd runt för att täcka veganska kebaben. Stek i 1–2 min, tills glaserad.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Skär en öppning i baguetter och bre med en del av srirachamajonnäsen.
Fyll baguetter med vegansk kebab och sallad.
Servera med resterande srirachamajonnäs och sallad.