
Dagens fiskrätt för tankarna till Karibien, turkosblått hav och varma sandstränder. Vi drömmer oss bort till värmen och rostar potatis och morötter med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen medan vi bryner torsk och smaksätter den med lime, vitlök och koriander. Rotfrukterna får sällskap av lök och majs i ugnen, och sedan serverar vi hela härligheten med hackad salladslök och len gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
2 st
Morot
1 st
Rödlök
1 burk
Majs
4 g
Panamat
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna potatis och morot (oskalade) i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Panamat, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Under tiden, skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Häll av majs.
Finhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, koriander och en generös skvätt limesaft i en liten skål.

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera lök och majs på samma plåt.
Blanda med olivolja, salt och peppar och rosta i ytterligare 15 min.

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Vänd fisk och rör ner buljong och smör [1 msk | 2 msk].
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisk är färdiglagad.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Lägg upp torsk, potatis och grönsaker på tallrikar.
Toppa torsk med limebuljong.
Garnera potatis och grönsaker med salladslök.
Servera med gräddfil.