Sotad lax och morot- och pärlcouscoussallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sotad lax och morot- och pärlcouscoussallad

Sotad lax och morot- och pärlcouscoussallad

med rostade valnötter, päron och getostkräm

Njut av havets läckra smaker med vårt recept på sotad lax, där den välsmakande fisken får sällskap av en lyxig pärlcouscoussallad med morot, päron, spenat och en ljuvlig dressing med senap och citron. Vi toppar kvällens middag med rostade valnötter och getostkräm och gör oss redo att hugga in!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

1 st

Morot

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Citron

1 st

Päron

30 g

Spenat

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

1 msk

Smör till pärlcouscous

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3921 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett48.2 g
varav mättat14 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker14.6 g
Protein42.9 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Riv morot (oskalad).

Tillsätt pärlcouscous, morot och hälften av Jorden Runt till kastrullen. Sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Rör ner smör och ställ åt sidan.

Rosta valnötter
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj och grovhacka spenat.

Blanda getost med vatten och en nypa salt och peppar i en skål tills slätt. Ställ åt sidan.

Stek lax
4

Torka av lax med hushållspapper och krydda med resterande Jorden Runt och salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lax med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda senap, en generös skvätt citronsaft, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner pärlcouscous, päron och spenat i skålen.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscoussallad i skålar och toppa med lax.

Ringla över getostsås och garnera med valnötter.