Njut av havets läckra smaker med vårt recept på sotad lax, där den välsmakande fisken får sällskap av en lyxig pärlcouscoussallad med morot, päron, spenat och en ljuvlig dressing med senap och citron. Vi toppar kvällens middag med rostade valnötter och getostkräm och gör oss redo att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)
1 st
Morot
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
50 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
1 st
Citron
1 st
Päron
30 g
Spenat
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
1 msk
Smör till pärlcouscous
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.
Riv morot (oskalad).
Tillsätt pärlcouscous, morot och hälften av Jorden Runt till kastrullen. Sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.
Rör ner smör och ställ åt sidan.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan i en liten skål.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda getost med vatten och en nypa salt och peppar i en skål tills slätt. Ställ åt sidan.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med resterande Jorden Runt och salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lax med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, blanda senap, en generös skvätt citronsaft, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner pärlcouscous, päron och spenat i skålen.
Lägg upp pärlcouscoussallad i skålar och toppa med lax.
Ringla över getostsås och garnera med valnötter.