HelloFresh
Recept
Japanska Recept

Utforska världens kök

Asiatiska Recept
Japanska Recept

Japanska Recept

Stig in i den östasiatiska kokkonstens gåtfulla värld och ta shinkansen till njutningarnas land med HelloFreshs japanska recept. När du smakar vår teriyaki, tofu och miso kommer ekarna utanför fönstret förvandlas till rosa-blommande körsbärsträd.

Resultat för undefined

Japanska recept: Låt dig inspireras!

Varför du inte äter riktig wasabi

Om du gillar japanska recept är chansen stor att du är ett hängivet fan av sushi - och om du gillar sushi är chansen stor att du älskar wasabi. Men visste du att de flesta sushirestauranger utanför Japan inte använder riktig wasabi?

Wasabi är en kryddig rotgrönsak släkt med kål med en smak som liknar pepparrot. Den odlas i de frodiga japanska floddalerna där du hittar de optimala odlingsförhållanden. Det är dock en miljö som är svår att replikera på kommersiella gårdar och odlingar.

Av den anledningen är det både svårt och dyrt att få tag på riktiga wasabi i väst - wasabi kan kosta så mycket som 200 dollar per kilo. Tack vare den väl tilltagna prislappen väljer de flesta restauranger i Europa, Australien och Nordamerika en billigare version av den kryddiga ingrediensen när de lagar sina japanska recept.

Alternativet till riktig wasabi är en blandning av pepparrot, kryddig senap och ibland spår av äkta wasabi. Lyckligtvis erbjuder wasabi-ersättaren samma kryddiga kick som riktig wasabi så att du kan njuta av dina japanska recept utan att bli ruinerad.

Hett tips: Prova HelloFreshs Japan-inspirerade pannkakor för att få ett nytt perspektiv på hur pannkakor kan smaka.

Testa något nytt varje dag

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1357 kr!