Krämig tikka masala på linser
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tikka masala på linser

Krämig tikka masala på linser

med kokt potatis och cashewnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi en härlig gryta med linser, kokosmjölk och lime. Grytan får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och curry. Vi serverar vår Tikka Masala med kokt potatis, färsk koriander, knapriga cashewnötter och en fräsch spenatsallad med körsbärstomater, lime och chili.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Plantbaserat
Allergener:
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Gröna linser

250

Kokosmjölk

30

Tikka masala

4

Curry-on

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500

Potatis

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Röd chili

½

Lime

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

1

Koriander

125

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

1

Smör (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

½

Vatten (steg 2)

½

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)739 kcal
Energi (kJ)3093 kJ
Fett41.4 g
varav mättat28.2 g
Kolhydrater73.3 g
varav socker9.5 g
Protein16.8 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, rör i smör [1 msk I 2 msk] och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock. 

Stek linser
2

Skölj linser i en sil under kallt vatten.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek linser, Curry-On och Tikka Masala i 1 min, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 6-8 min, eller tills servering. 

Blanda spenatsallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda tomat, spenat, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered råvaror
4

Grovhacka cashewnötter.

Plocka korianderblad.

Halvera, kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor.

Tillsätt limejuice
5

Precis innan servering, pressa limejuice över linserna.

Servera
6

Lägg upp potatis i skålar och toppa med tikka masala linser.

Garnera med färsk koriander.

Servera med spenatsallad toppad med chili.

Strö över cashewnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.