De bästa recepten och maträtterna med citron
Citron är en syrlig citrusfrukt som med fördel kan användas för att göra att sallader, kötträtter, fisk och desserter smakar extra fräscht. Citronjuice passar också bra att ha i marinad eller som alternativ till vinäger. Upptäck recept med citron här.
Se våra bästa vegetariska recept
Vegetariska recept med citron
Vegetariska recept med citron
Citronsås recept
Citronsås recept
Enkla recept med citron
Enkla recept med citron
Snabba recept med citron
Snabba recept med citron
Recept med citrongräs
Recept med citrongräs
Alla recept med citron
Alla recept med citron
Låt citronen vara stjärnan i köket

- Citronen odlades först i Asien och ett enda citronträd kan ge upp till 270 kg frukt per år. Citronträd blommar året runt.
- Den höga syrligheten i frukten gör att den är effektiv även som rengöring och används därför i många ekologiska rengöringsprodukter.
- De vanligaste citrussorterna är Eureka, Lisbon och Meyer.
Trots att citroner smakar väldigt surt består de faktiskt av 89% vatten. Citron är en frukt med låg kalorihalt och endast 28 kalorier och 9 g kolhydrater per frukt. Eftersom majoriteten av kolhydraterna i citronen kommer från fibrer anses citronen vara en väldigt nyttig frukt.

Citronen är en ingrediens i maträtter i nästan hela världen, från Mellanöstern till Sydamerika. Den kan användas på många olika sätt, både som en viktig ingrediens i ett recept och som garnityr på färdiga maträtter. Citronen används framförallt för att tillsätta syrlighet i recept och kan även användas för att ersätta salt och vinäger.
Citron och andra citrusfrukter passar perfekt tillsammans med grönsaker, soppor, såser, kakor, vaniljsås, glass, sorbet, vitlök, basilika, kokos, honung, ricotta, getost, björnbär och blåbär.
Citronjuice kan användas som marinad för att göra kött, fisk och fågel mört. Citronskal kan även rivas med ett zestjärn och användas som ingrediens i desserter eller drinkar.

Bara ett par droppar citronjuice eller citronklyftor kan hjälpa med detta:
- Missfärgning av frukt – perfekt för att hålla äpplen, avokado och banan färska i sallader
- Förhindra ris från att klumpa ihop sig när du häller riset i kokande vatten
- Få köttet att bli mört genom att bryta ner dess fibrer
- Salladsblad får tillbaka sin krispighet om du lägger ner bladen i vatten och citronjuice och sedan låter dem lufttorka
- Ge flera traditionella rätter en ny smakpalett genom att ersätta salt
- Se till att farinsocker förblir mjukt genom att du lägger ner en citronskiva i förpackningen
- Göra det lättare att skala kokta ägg genom att först smörja in äggen i citronjuice innan de läggs ner i kokande vatten
Citron - Vanliga frågor
Hur förvarar jag citron?
Hur länge håller citroner i kylskåp?
Kan jag frysa citron?
Testa något nytt varje dag
+3




Recept du kommer att älska!
Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.