
Sugen på en riktig lyxmacka? Vår franskinspirerade baconbaguette bjuder på en smarrig symfoni av smaker med karamelliserad lök och senapsdressing. Vi serverar den med krispiga pommes och rucolasallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
125 g
Bacon, skivor
½ st
Rosmarin
1 st
Lök
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
500 g
Potatis
40 g
Rucola
1 st
Päron
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Citron
2 st
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Finhacka rosmarinsblad.
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Blanda gräddfil, majonnäs, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Skölj rucola.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda rucola, päron, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.

Placera bröd direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.

Lägg upp pommes på tallrikar.
Skär en öppning i baguetter och bre med en del av dressingen.
Fyll baguetter med bacon, karamelliserad lök och en del av salladen.
Servera resterande sallad och dressing vid sidan av.