HelloFresh
Recept
Kinesiska Recept

Utforska världens kök

Åk på en smakresa med våra kinesiska recept

Förbered dig på en värld av fantastiska smakkombinationer med våra recept som har tagit inspiration av Kina. Med dessa recept får du möjlighet att laga mytomspunna godbitar som kommer förvandla ditt kök till en oas med goda smaker och fantastiska dofter.

Laga kinesiska recept hemma

Utforska fler av världens kök

Balans och harmoni på tallriken

Varför HelloFresh för kinesisk mat?

Våra recept är inspirerade av traditionella kinesiska rätter och recepten ska tillagas med färska och högkvalitativa ingredienser för bästa möjliga smak.

Kinesisk matlagning är lika mångfaldig som landets landskap och kulturer. Här hittar du kryddiga smaker, hetta och milda subtila smaker, du hittar varierande rätter med massor av textur och spännande kombinationer av kryddor. Ta till exempel en rätt som hoisinglaserat anklår med ponzu-gurksallad och asiatisk slaw. En rätt som ger smaklökarna en upplevelse och en middagsrätt som du säkerligen kommer att återkomma till.

En grundläggande princip inom kinesisk matlagning är att upprätthålla balans och harmoni på tallriken. Konceptet Yin och Yang används för att skapa en måltid som är balanserad i smak, textur och näringsvärde. Genom att kombinera ingredienser som är kalla och varma eller mjuka och hårda, skapas en måltid som inte bara är god utan också främjar välbefinnandet.

Njutning i varje tugga

Kinesisk mat handlar inte bara om att äta för att stilla hungern, det handlar också om att njuta av varje tugga. Oavsett om du är en erfaren kock eller nybörjare i köket, har HelloFresh recept som passar alla nivåer. Med våra recept får du dessutom hjälp med varje steg i tillagningen så att du kan överse de olika stegen utan att bli stressad.

Försök att välja färska och näringsrika ingredienser, krispiga grönsaker, smakrika autentiska såser och goda tillbehör så dina middagar blir till något alldeles särskilt. Ta till exempel en Kinesisk sötsur kyckling med aromatisk pak choi och basmatiris. Här får du Krispig pak choi och sockerärtor, vitlök och chili tillsammans med jordnötter. En svårslagen kombination som du bara måste testa. Dessutom med massor av textur som gör rätten lite extra trevlig.

Med vår apelsinglaserad kyckling med frästa grönsaker och vitlöksris får du massor av fantastisk smak och ett ris som du sent kommer att glömma. Prova våra recept idag och se om du hittar en favorit till dig eller kanske till hela familjen?

Så bemästrar du din wok

Varför HelloFresh för kinesisk mat?

Wok är en snabb och enkel matlagningsteknik som har blivit standardmetoden för kinesiska recept. Här är det mest grundläggande för att du ska kunna komma igång med dina orientaliska mästerverk.

Värm upp pannan ordentligt: Se alltid till så att wokpannan är riktigt varm innan du börjar. Värm en tom panna i ca 5-10 minuter på hög värme innan du tillsätter olja. Låt oljan värmas upp i minst en minut innan du tillsätter de övriga ingredienserna för ditt kinesiska recept.

Woka i omgångar: Fyll inte pannan med för många ingredienser - detta gör att de kommer att ångas istället för att wokas. Om du använder kött steker du det i omgångar och tar sedan bort det från pannan. Därefter tillagar du grönsakerna och i slutändan för samman alla ingredienser.

Förbered ris eller nudlar: Oavsett om du gör en wok med ris eller med nudlar bör du alltid tänka på att börja tillaga dem i rätt tid. Sätt på en gryta med ris innan du börjar eller tillaga nudlarna under tiden du gör din wok. Att woka går snabbt, så var beredd att blanda alltsammans för att kunna njuta av dina kinesiska delikatesser medans de är rykande varma.


Rör om ofta: Nyckeln till en lyckad wok är att röra om ofta. Så fort pannan blivit varm kommer ingredienserna att tillagas fort, så var noga med att hela tiden röra runt med en träslev. Du vet att det är klart när grönsakerna blivit krispiga.


Din woksås: En kinesisk woksås ska vara söt, syrlig och salt. Ett standard exempel inkluderar sojasås, ostronsås, mirin och risvinäger. Blanda alla ingredienser och häll över kött och grönsaker när din wok nästan är färdig.

Vattnas det i munnen? Prova vår fried rice med bacon, ägg och grönsaker!

Vanliga frågor och svar om våra kinesiska recept

Vad är de vanligaste ingredienserna i kinesisk mat?

Några vanliga ingredienser i kinesisk mat inkluderar sojasås, ingefära, vitlök, sesamolja och sichuanpeppar. Sojasåsen bidrar med sälta och umami till rätterna, medan ingefära och vitlök ger en kryddig och aromatisk touch. Sesamolja används för att ge en nötig smak och sichuanpeppar ger en lätt stickande och citrusaktig smak till många szechuan-rätter.

Vad är skillnaden mellan kinesisk mat i olika regioner, såsom Sichuan, Kanton och Hunan?

Kinesisk mat varierar betydligt mellan olika regioner i Kina. Till exempel är Sichuanköket känt för sin goda och lite kryddstarka smakprofil, medan Kanton är speciellt känt för wontonsoppa och en variant på anka. Hunan köket är känt för sina rätter som är rika på chili och vitlök, medan Shanghai är känd för sin sötma och användning av sojasås.

Vad är skillnaden mellan kinesisk sojasås och japansk sojasås?

Kinesisk sojasås har hög sälta och en stark umamismak, medan japansk sojasås är något mildare och sötare. Båda sojasåserna är viktiga smaksättare i sina respektive kök och används på olika sätt för att ge smak och djup till olika rätter. Japansk sojasås används ofta som en allmän smaksättare i japansk matlagning, inklusive sushi, tempura, olika teriyaki-rätter och till ramen. Kinesisk sojasås används ofta som en smaksättare i en marinad för kött, fisk eller grönsaker, eller för att ge smak åt olika såser och wokrätter.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1449 kr