HelloFresh
Recept
Kinesiska Recept

Utforska världens kök

Kinesiska Recept

Plocka fram pinnarna och bege dig mot mittens rike med HelloFreshs kinesiska recept där du får sätta tänderna i mytomspunna godbitar som kommer förvandla ditt kök till förbjudna stadens palats. Så gott att du kommer drömma på mandarin efteråt.

Resultat för undefined

Utforska fler av världens kök

Hur du bemästrar din wok

Wok är en snabb och enkel matlagningsteknik som har blivit standardmetoden för kinesiska recept. Här är det mest grundläggande för att du ska kunna komma igång med dina orientaliska mästerverk.

Värm upp pannan ordentligt

Se alltid till så att wokpannan är riktigt varm innan du börjar. Värm en tom panna i ca 5-10 minuter på hög värme innan du tillsätter olja. Låt oljan värmas upp i minst en minut innan du tillsätter de övriga ingredienserna för ditt kinesiska recept.

Woka i omgångar

Fyll inte pannan med för många ingredienser - detta gör att de kommer att ångas istället för att wokas. Om du använder kött steker du det i omgångar och tar sedan bort det från pannan. Därefter tillagar du grönsakerna och i slutändan för samman alla ingredienser.

Förbered ris eller nudlar

Oavsett om du gör en wok med ris eller med nudlar bör du alltid tänka på att börja tillaga dem i rätt tid. Sätt på en gryta med ris innan du börjar eller tillaga nudlarna under tiden du gör din wok. Att woka går snabbt, så var beredd att blanda alltsammans för att kunna njuta av dina kinesiska delikatesser medans de är rykande varma.

Rör om ofta

Nyckeln till en lyckad wok är att röra om ofta. Så fort pannan blivit varm kommer ingredienserna att tillagas fort, så var noga med att hela tiden röra runt med en träslev. Du vet att det är klart när grönsakerna blivit krispiga.

Din woksås

En kinesisk woksås ska vara söt, syrlig och salt. Ett standard exempel inkluderar sojasås, ostronsås, mirin och risvinäger. Blanda alla ingredienser och häll över kött och grönsaker när din wok nästan är färdig.

Vattnas det i munnen? Prova vår Fried rice med bacon, ägg och grönsaker!

Testa något nytt varje dag

+4

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1359 kr