Vietnamesisk-inspirerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirerad kolja

Vietnamesisk-inspirerad kolja

med färska grönsaker och lime- och sojasås

Denna vietnamesiska fiskrätt med perfekt avvägda asiatiska smaker är en garanterad hit. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med perfekt stekt kolja, fluffigt ris, solmogen mango, krispig gurka och morot och uppfriskande mynta och koriander. En sötsur sås med chili, lime, vitlök, ingefära och soja binder ihop de härliga smakerna.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Mango

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta & koriander

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2504 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett10.2 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater86.1 g
varav socker23.1 g
Protein37.7 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skala och riv ingefära.

Finriv eller pressa vitlök.

Blanda sås
3

Blanda chili, limesaft [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 4 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered frukt & grönt
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka myntablad och koriander.

Skär gurka i 1 cm tjocka stavar.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med mango, morot, gurka och fisk.

Toppa fisk och ris med sås och garnera med mynta och koriander.