De bästa recepten och maträtterna med vitlök

Oavsett om du föredrar krossad, skivad eller finhackad vitlök kan du hitta flera goda recept som faller dig i smaken här.

Se våra bästa vegetariska recept

Sätt krydda på middagarna med vitlök

Hitta kreativiteten i köket med ett recept med vitlök
För dig som älskar vitlöksbröd har vi flera varianter du kan testa med bland annat ost, rosmarin och andra härliga örter. Perfekt om du vill testa något nytt att servera med pastan eller en mustig gryta.

Hos HelloFresh kan du även hitta många andra härliga recept där vitlök är höjdpunkten, från kryddiga varianter på potatismos till pastasåser med krispig vitlök. Upptäck våra många recept och du kommer garanterat hitta något som gör att det vattnas i munnen.
Vitlök och hälsa
Vitlöken är inte bara en populär ingrediens världen över – det sägs även att vitlök har många positiva effekter på hälsan. Vitlök har använts i flera århundraden för att behandla olika sjukdomar. Idag är dock modern medicin ett bättre val och vitlöken kan spela sin största roll som smaksättning i olika recept.

Denna goda grönsak är proppfull av fibrer, vitamin C, vitamin B6, mangan och selen. Den innehåller dessutom väldigt lite kalorier, vilket gör att vitlök med fördel kan användas i kalorisnåla recept.

Vitlök - Vanliga frågor

Hur gör jag vitlöksbröd?

Det är enkelt att göra ditt eget vitlöksbröd. Allt du behöver är ditt favoritbröd, smör, en vitlök och lite persilja. Finhacka vitlöken och smält smöret. Blanda sedan i en skål och bre vitlökssmöret på ditt bröd. Krydda med persiljan och rosta i ugnen. Om din ugn har en grillfunktion bör du använda den, men du kan även använda under- och övervärme.

Hur gör jag vitlökssmör?

Du behöver bara tre ingredienser för att göra ditt eget vitlökssmör: smör, vitlök och persilja. Blanda 100 g smör med en vitlöksklyfta och 2 matskedar persilja i en kastrull på låg värme. När smöret har smält tar du av kastrullen från spisen och låter svalna. Häll ner i en behållare och ställ i kylen så att smöret hårdnar och vips så har du ditt eget vitlökssmör.

Är vitlök en grönsak?

Eftersom vitlöken är nära släkt med och hör till samma familj som lök, purjolök och vårlök är vitlök en grönsak. Men i matlagning används vitlök framförallt som en ört för att krydda maträtter.

Hur förvarar jag vitlök?

För att hålla vitlöken färsk så länge som möjligt bör du förvara den torrt och mörkt i rumstemperatur.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt