Prosciuttotoppad Cacio e pepe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttotoppad Cacio e pepe

Prosciuttotoppad Cacio e pepe

med kokt blomkål och knaprig tomatsallad

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Cacio e pepe. Vi lagar en ljuvlig sås med grädde, ost och grovmalen svartpeppar, och blandar den med pasta och blomkål. Vi toppar med krispig prosciutto, och serverar vår Cacio e pepe med en knaprig tomatsallad med basilika och solroskärnor.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Prosciutto

1 paket

Spaghetti

275 g

Blomkål

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Kycklingbuljong

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Grovmalen svartpeppar

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3308 kJ
Energi (kcal)791 kcal
Fett20.8 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater106.5 g
varav socker12.6 g
Protein38.2 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stor kastrull

Instruktioner

Rosta prosciutto
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Placera prosciuttoskivor åtskilda i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. Ställ åt sidan för att svalna något.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente’. Skär blomkål i 1 cm stora bitar. Tillsätt blomkål när det återstår 3 min av pastans koktid, och koka tills mjuk. När pastan och blomkål är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, och lägg tillbaka pasta och blomkål i kastrullen.

Förbered råvaror
3

Skär tomat i 2 cm klyftor. Plocka basilikablad och riv dem i mindre bitar.

Koka sås
4

Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong [1/2 påse, 2P] och pastavatten [1 dl | 2 dl] i kastrullen med pasta och blomkål. Hetta upp på medelvärme och tillsätt hälften av osten lite i taget under omrörning så den smälter. Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av grovmalen svartpeppar. Koka tills såsen tjocknad något, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om det verkar torrt.

Blanda tomatsallad
5

Blanda tomat, basilika, balsamvinäger, en nypa salt och en nypa grovmalen svartpeppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp cacio e pepe på tallrikar. Garnera med resterande ost och en generös nypa grovmalen svartpeppar. Smula över prosciutto. Servera med tomatsallad toppad med solroskärnor [1/2 påse, 2P].