HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProsciuttotoppad Cacio E Pepe
topBanner
Prosciuttotoppad Cacio e pepe

Prosciuttotoppad Cacio e pepe

med kokt blomkål och knaprig tomatsallad

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Cacio e pepe. Vi lagar en ljuvlig sås med grädde, ost och grovmalen svartpeppar, och blandar den med pasta och blomkål. Vi toppar med krispig prosciutto, och serverar vår Cacio e pepe med en knaprig tomatsallad med basilika och solroskärnor.

Taggar:Snabb
Allergener:GlutenVeteMjölkÄggSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Prosciutto

1 paket

Spaghetti

(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSoja)

275 g

Blomkål

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

2 g

Kycklingbuljong

40 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

2 g

Grovmalen svartpeppar

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

10 g

Solroskärnor

(Kan innehållaNötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)791 kcal
Energi (kJ)3308 kJ
Fett20.83 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater106.55 g
varav socker12.6 g
Protein38.16 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stor kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Placera prosciuttoskivor åtskilda i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. Ställ åt sidan för att svalna något.

2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente’. Skär blomkål i 1 cm stora bitar. Tillsätt blomkål när det återstår 3 min av pastans koktid, och koka tills mjuk. När pastan och blomkål är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, och lägg tillbaka pasta och blomkål i kastrullen.

3

Skär tomat i 2 cm klyftor. Plocka basilikablad och riv dem i mindre bitar.

4

Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong [1/2 påse, 2P] och pastavatten [1 dl | 2 dl] i kastrullen med pasta och blomkål. Hetta upp på medelvärme och tillsätt hälften av osten lite i taget under omrörning så den smälter. Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av grovmalen svartpeppar. Koka tills såsen tjocknad något, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om det verkar torrt.

5

Blanda tomat, basilika, balsamvinäger, en nypa salt och en nypa grovmalen svartpeppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp cacio e pepe på tallrikar. Garnera med resterande ost och en generös nypa grovmalen svartpeppar. Smula över prosciutto. Servera med tomatsallad toppad med solroskärnor [1/2 påse, 2P].