Lökpanerad kolja och ranchdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lökpanerad kolja och ranchdressing

Lökpanerad kolja och ranchdressing

med persiljepotatis och äppelsallad

Kolja är en fisk som smakar supergott på egen hand, men i kväll tar vi denna fina firre till en ny nivå med ett knaprigt täcke på panko och rostad lök. Medan fisken ugnssteks kokar vi potatis som vi vänder med smör och färsk persilja och gör en äppel- och spenatsallad med citrondressing. Vi serverar dagens middag med en krämig ranchdressing med vitlök.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

60 g

Spenat

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till pangratatto

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till dressing

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3233 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett43 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater56.1 g
varav socker14.5 g
Protein37.2 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Förbered täcke
2

Blanda panko, rostad lök, olivolja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med pankoblandning. Tryck fast blandningen på fisken.

Tillaga fisk i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda ranchdressing
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Skölj spenat.

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Blanda sallad
5

Blanda citronsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.

Tillsätt äpple och spenat till skålen med citrondressing och vänd runt precis innan servering.

Vänd potatis med smör, salt, persilja och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp fisk, sallad och potatis på tallrikar.

Servera med ranchdressing.