
Visst kan fisk vara snabbmat! Vår goda kolja med sataysås och ris svänger du ihop på bara en kvart och med vår egen kryddblandning Ga-Laksa, färsk koriander och saltade jordnötter bjuder denna rätt på en explosion av smaker.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 st
Gurka
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
4 g
Ga-Laksa
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot, Julienne
100 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, finhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka gurka.
Blanda sataysås, chiliflakes, vatten och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ga-Laksa och salt.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp fisk, ris, gurka och morot i skålar.
Skeda sataysås över fisk och toppa med koriander och jordnötter.
Servera med limeklyftor.