Snabb laksakryddad vit fisk och sataysås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb laksakryddad vit fisk och sataysås

Snabb laksakryddad vit fisk och sataysås

med jasminris och saltade jordnötter

Visst kan fisk vara snabbmat! Vår goda kolja med sataysås och ris svänger du ihop på bara en kvart och med vår egen kryddblandning Ga-Laksa, färsk koriander och saltade jordnötter bjuder denna rätt på en explosion av smaker.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Gurka

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

4 g

Ga-Laksa

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot, Julienne

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2517 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett13.9 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker13.3 g
Protein39.4 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka gurka.

Blanda sataysås, chiliflakes, vatten och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ga-Laksa och salt.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp fisk, ris, gurka och morot i skålar.

Skeda sataysås över fisk och toppa med koriander och jordnötter.

Servera med limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image