På jakt efter en lättlagad och nyttig vardagsrätt som inte kompromissar med den goda smaken? Då passar det här receptet som handen i handsken. Vi ugsnbakar kycklingfile med en fyllning på zucchini, vitlök och chili som gör kycklingköttet extra saftigt. Samtidigt rostar vi en rotfruktssymfoni med morot, palsternacka, rödbeta och lök som vi vänder med färsk spenat. Så fattas det bara en sås – i kväll är det en klick aioli som binder ihop smakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rödlök
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Rödbeta
300 g
Kycklingbröstfilé
½ st
Zucchini
4 g
Vitlöksflörter
½ g
Chiliflakes
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär lök [1/2 st, 2P] i klyftor.
Tärna morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
Under tiden, riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini, Vitlöksflörter och chili flakes [1/2 påse, 2P] i 2–3 min, eller tills vattnet har avdunstat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet och använd en vass kniv för att försiktigt göra en skåra på längden, utan att skära helt igenom.
Krydda med salt.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Lägg kyckling på en plåt med bakplåtspapper, fyll med zucchiniblandning och toppa med finriven ost.
Ugnsbaka i 13–14 min, eller tills genomstekt.
Skölj spenat.
Vänd spenat med färdigrostade rotfrukter på plåten.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp rotfrukter och kyckling på tallrikar.
Servera med aioli.