HelloFresh
Recept
Thailaandska Recept

Utforska världens kök

Thailändska recept

Låt dig tas med på en kulinarisk resa med HelloFreshs thailändska recept, där din smakpalett får utforska en häpnadsväckande värld av smaker. Med läckerheter som syrliga limeräkor och smakrik räkcurry tar ditt kök steget mot nya kulinariska höjder.

Recept med inspiration från Thailand

Ta del av våra goda recept med inspiration från det thailändska köket

Utforska fler av världens kök

Det thailändska köket ligger varmt om svenskarnas hjärta

Det thailändska köket ligger varmt om svenskarnas hjärta

Det är svårt att inte bli förtrollad med alla de inspirerande smaker och recept som kännetecknar Thailand och de olika smaker som kan upplevas från norr till söder. Thailand är ett av svenskarna absoluta favorit turistmål och detta är också en av anledningarna till att maten är så populära här hemma.

Ta till exempel vår version på en thailändsk grön kycklingcurry med goda nudlar och mangosallad med goda smaker från lime och den klassiska fisksåsen som ger thailändsk mat en helt speciell dimension. Eller prova en mild röd räkcurry med nudlar och ingefärsstekt pak choi som säkerligen kommer få dig och dina vänners smaklökar på fall.

Med våra thailändska recept kommer du få inspiration att laga nya rätter med mycket smak som passar perfekt till hela familjen till middag. Middagar som skiljer sig lite från dina vanliga recept.

En smakrik matkultur

Färska råvaror för hälsosamma måltider

Thailändsk mat är inte bara läcker, den är också hälsosam och näringsrik. Genom att använda färska och naturliga råvaror som grönsaker, frukt, och magert kött eller fisk, erbjuder thailändska recept en balanserad kost som passar både för mångsidiga ätare och hälsomedvetna individer. Med en mix av grönsaker, protein och kryddor blir varje måltid en fest för både smaklökarna och kroppen.

Man förstår ganska snabbt att thailändsk mat är mer än bara matlagning - det är en smakrik kultur som har utvecklats över generationer. Den thailändska maten är känd för sin harmoni mellan smaker och dess goda balans för att skapa en smakexplosion i varje tugga. Med färska kryddor och friska ingredienser såsom limegräs, chili, vitlök och andra örter så blir maten nästintill uppfriskande. På grund av detta känns maten heller aldrig särskilt tung när du har ätit. Med en variation av kryddor och örter är varje måltid en resa genom Thailands rika arv och dess matkultur.

Enkla recept för att njuta av thailändsk mat hemma

Välj bland mängder av smaksensationer

Med HelloFresh kan du enkelt ta del av den underbara världen av thailändsk matlagning i ditt eget kök. Våra enkla och tydliga recept gör det möjligt för dig att skapa autentiska thailändska rätter utan krångel. Med vårt tydliga steg-för-steg system i våra recept så kan du enkelt och strategiskt laga god och smakrik mat hemma.

Oavsett om det är en thailändsk kyckling-cashew wok, en uppfriskande sommarsallad eller pad thai-inspirerade räkor, är våra recept designade för att inspirera och förenkla din matlagningsupplevelse. Pad thai är en av de rätter som många lagar om och om igen efter att de har besökt landet.

Utforska nya smaker och låt dig förföras av den fängslande världen av thailändsk mat med HelloFresh.

3 snabba om Thailändsk mat

Vad är några typiska kännetecken för det thailändska köket?

Det thailändska köket är känt för sina smakexplosioner och den ständiga balansen mellan sött, surt, salt och hett. Ett karakteristiskt drag är användningen av färska örter och kryddor som koriander, basilika, limeblad och citrongräs. Dessutom är kokosmjölk en vanlig ingrediens som ger rätterna en krämig och rik konsistens. Chili används för att ge maten dess karakteristiska hetta, medan fisksås och lime ger en härlig sälta och syra. Det thailändska köket är också känt för sina wokade rätter, curryer, och smakrika nudelsoppor, som alla speglar landets rika matkultur och influenser från olika regioner.

Är thailändsk mat stark?

Thailändska rätter är kända för sin krydda och styrka, men du kan enkelt anpassa hettan efter din egen smak. För att minska hettan, använd färre chilifrukter eller ta bort fröna och den vita membranen som är hetast. För att öka hettan, lägg till extra färska chilifrukter eller lite thailändsk chili pasta, känd som Nam prik pao. Att justera hettan är ett bra sätt att göra recepten precis så kryddiga som du föredrar.

Vad är det som ger thailändska soppor sin unika smak?

Thailändska soppor är kända för sina komplexa och balanserade smaker. En av de viktigaste ingredienserna i en thailändsk soppa eller en thaigryta är galangal, en rot som liknar ingefära men har en distinkt smak. Citrongräs hjälper till och ger uppfriskande citrustoner medan limeblad ger en aromatisk touch. Fisksås, limejuice och chili bidrar till sälta, syra och hetta i soppan. För att få den perfekta balansen av smaker, är det viktigt att använda färska örter och kryddor.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt