Mångsidiga och smakrika recept med Halloumi

Halloumi är en mjuk och salt ost från Cypern. Ostens unika konsistens och smak är en perfekt ingrediens i många maträtter. Oavsett om du vill ha ett snabbt middagstips eller en kreativ kulinarisk utmaning, finns det alltid ett halloumirecept som passar.

Se våra bästa vegetariska recept

Goda vegetariska rätter med halloumi i centrum

Alla våra recept med halloumi

Här kan du läsa mer om våra rekommenderade halloumirecept

Halloumi - Vanliga frågor

Vad är halloumi och var kommer det ifrån?

Halloumi är en ost som traditionellt kommer från Cypern. Den tillverkas vanligtvis av fårmjölk eller en blandning av fårmjölk och getmjölk. Halloumi är känd för sin speciella konsistens och förmågan att hålla formen vid upphettning.

Kan jag äta halloumi om jag är vegan eller laktosintolerant?

Traditionell halloumi är gjord av djurmjölk och är därför inte lämplig för veganer. Däremot finns det numera också veganska alternativ till halloumi som är tillverkade av växtbaserade ingredienser såsom soja eller mandelmjölk.

Vilka är de bästa sätten att förvara halloumi?

För att förvara halloumi färsk och smakrik längre bör du förvara den i sin förpackning, väl förseglad. Halloumi ska förvaras i kylskåp mellan 0°C och 4°C och konsumeras före bäst-före-datumet.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få gratis efterrätt i 3 månader!