HelloFresh
Recept
Brittiska Recept

Utforska världens kök

Brittiska Recept

Stig ut på frodiga nordengelska ängar och låt de kulinariska vindarna från HelloFreshs brittiska recept skapa en tornado av vällust i din mage. När doften av cottage pie når dina skandinaviska näsborrar kommer ditt hjärta att nå orkanstyrka.

Utforska fler av världens kök

Brittiska recept: Låt dig inspireras!

Så lagar du en gudomlig brittisk söndagsstek
Så lagar du en gudomlig brittisk söndagsstek
Här i hemma i Sverige älskar vi att sätta tänderna i en flottig kebabpizza på söndagen när helgen börjar gå mot sitt slut. I Storbritannien bjuder man in till söndagsstek istället. Det brittiska receptet för söndagsstek inkluderar grönsaker och vissa specifika tillbehör som du definitivt inte vill missa.

Steken
Om du verkligen vill följa det brittiska receptet ska du använda rostbiff, men det funkar också med lamm eller rostad kyckling. Är du vegetarian? Det finns alternativ för dig också - eller vad sägs om rostad blomkål eller butternutpumpa?

Potatis
Potatis är en absolut väsentlig del när du lagar ditt brittiska recept för stek. Rosta dem tills de är gyllene på utsidan och servera rykande varma direkt från ugnen.

Grönsaker
Ärtor och morötter är en klassiker som alltid går hem, andra fullgoda alternativ är rostade rotfrukter, blomkål och brysselkål.

Sås
Pricken över i:et när du lagar din stek är såsen. Häll sås över hela steken för att ge den fuktighet och njut av en middag som smälter i munnen.

Yorkshirepudding
Det blir inte så mycket mer brittiskt än så här. En välgjord Yorkshirepudding passar perfekt till din söndagsstek och får dig att känna smakerna av den brittiska landsbygden på din tunga.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1449 kr