
Kebabtallrik är en klassiker på många svenska pizzerior. Vår lättlagda version görs med vegokebab och härliga färska grönsaker. Vi bygger vår tallrik med gyllenrostade pommes i botten och tillsätter sedan grekisk sallad och vegokebab som stekts med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Självklart toppar vi kvällens middag med en krämig vitlökssås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
4 g
Souvlaki-kryddmix
500 g
Potatis
½ st
Vitlöksklyfta
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Sallad
37.5 g
Rädisor
1 st
Lök
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Senap, Soja, Vete, Gluten, Havre)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil och majonnäs i en liten skål.
Krydda med salt och en nypa peppar.

Ansa sallad och separera och finhacka salladsbladen.
Grovhacka tomat och gurka.
Skär rädisor i tunna skivor.
Smula salladsost.
Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek vegokebab och lök med Panamat, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Blanda sallad, tomat, salladsost, rädisor, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.

Lägg upp pommes på tallrikar och toppa med sallad och vegokebab.
Ringla över vitlökssås.